YILDIZ, ÖZ MADEN-İŞ SENDİKASI EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

15 Mart 2022 13:53, Haberler


YILDIZ, ÖZ MADEN-İŞ SENDİKASI EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, 15 Mart 2022 tarihinde Öz Maden-İş Sendikamızın Ankara’da düzenlediği Ege Bölgesi Temsilciler Eğitim Semineri’ne katıldı.

Eğitim seminerine Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Öz Maden-İş Sendikamızın Genel Başkanı Fahrettin Kütükçü ve Yönetim Kurulu üyeleri, iş yeri temsilcileri, HAK-İŞ Uzmanlarımız Fadime Can ve Mert Tezer katıldı.

“Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın Selamlarını İletmek İstiyorum”

Öz Maden-İş Sendikamızın Temsilcilerini Ankara’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Yıldız, “Sizlere HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın selamlarını ve zmir Kınık’taki maden ocağında meydana gelen üzücü olay  nedeniyle tekrar geçmiş olsun dileklerini iletmek istiyorum” dedi. 

Öz Maden-İş Sendikamızın örgütlü olduğu İzmir Kınık’taki maden ocağında meydana gelen üzücü olay karşısında HAK-İŞ’in, Öz Maden-İş Sendikasının ve üyelerin yoğun bir mücadele verdiğini hatırlatan Yıldız, “Burada hepiniz seferber oldunuz, hepiniz büyük bir soğukkanlıkla sorumluluklarınızı yerine getirdiniz. Bu bütün takdirlerin üstündedir ve son derece önemlidir. Tekrar hepinize geçmiş olsun diyorum. Gerçekten bu zor anlarda, insanların şaşkın olduğu, telaşa düştüğü zamanlarda soğukkanlılıkla mücadele verdiniz. Genel Başkanımız Mahmut Arslan da kazadan sonra süreci yakından takip etti. Mutlaka bütün sorunları bir anda çözemeyiz ama önemli olan böyle bir zamanda o gayreti, samimiyeti ortaya koymaktı” diye konuştu.

“Yapacaklarımıza Birlikte Karar Vermeliyiz”

Öz Maden-İş Sendikası Temsilcilerini böylesine güzel bir programda bir araya getiren Genel Başkan Fahrettin Kütükçü’ye teşekkürlerini ileten Yıldız, “Biz bir teşkilatın mensubu isek, toplantı ve eğitim yapmak ve bir araya gelmek çok önemli. Burada konfederasyonumuz, sendikamız ve sizler bir aile olarak, bir ekip olarak hareket etmekteyiz. Bizler, sözle beraber aksiyonu ve eylemi de yapacak olan insanlarız. Dolayısıyla ne yapacağımıza birlikte karar vermemiz gerekiyor. Onun için beraber konuşmamız ve değerlendirmelerde bulunmamız lazım” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Yaptığımız İşe Sahip Çıkmalıyız”

Sendikacılığın yaptığı işe sahip çıkmanın yanında birçok özelliği de içerisinde barındırdığını ifade eden Yıldız, “Bizlerin yaptığımız işe sahip çıkarak daha iyi işler yapmamız gerekiyor. Sendikacılık sürekli üretmeyi, konuşmayı, arayış içerisinde olmayı gerektiren bir husustur. Buna inanmamız, bundan da heyecan duymamız gerekiyor. HAK-İŞ açısından bakarsak, bizim çok büyük sendikalarımız var. Hizmet-İş Sendikamız Türkiye’nin en büyük sendikası. Sendikalar olarak standartlarımızın hepsinin aynısı olması lazım” diye konuştu.

“Sendikamızın Büyümesi Türkiye’nin Bir Kazanımıdır”

Yıldız, son yayınlanan istatistiklere baktığımızda Öz Maden-İş Sendikamızın her geçen gün büyümesini sürdürdüğünü belirterek, “Öz Maden-İş Sendikamızın büyümesi Türkiye’nin bir kazanımıdır” dedi.

Öz Maden-İş Sendikası’nın içerisinde farklı bir mücadele ruhu barındırdığını hatırlatan Yıldız, “Öz Maden-İş Sendikamızda mücadele ruhu var. O ruh olmadan olmaz. Burada hepiniz bu mücadelenin içerisindesiniz. Ben bunu görüyor ve çok mutlu oluyorum. İşkolumuz da bir risk var ve daha çok mücadele gücümüzü ortaya çıkarmamız gerekiyor. Geciktirmeden, zamanında ve anında yeteneğimizi ve hareket kabiliyetimizi ortaya koymamız lazım” dedi. 

“HAK-İŞ, Bir Mücadelenin Adıdır”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun yürüttüğü faaliyetlere de değinen Yıldız, yakın bir zamanda HAK-İŞ Afet Komitesi tarafından yürütülen Hafif Arama Kurtarma Timlerinin 6 grupta eğitimlerini başarıyla tamamlamasının büyük gururunu yaşadıklarını ifade etti. Yıldız, “Biz inandığımızı söyleyebilen ve yapan bir konfederasyonuz. Bizim çalışanlarımızla, sendikalarla, temsilcilerle ve işverenimizle bütünleşmemiz, orada sıkıntıların olduğu içindir. Dolayısıyla çok doğru bir iş yaptığımızı bilmenizi istiyorum. HAK-İŞ, bir mücadelenin adıdır” dedi.

“Sizlerle Madende Bir Araya Gelmek İstiyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın maden emekçileriyle biraraya gelmeyi çok arzu ettiğini hatırlatan Yıldız, “İnşallah en yakın zamanda Genel Başkanımız Mahmut Arslan da madene inip sizlerle görüşmek, sizlerle beraber olmak istiyor'' dedi.

“Eğitim Programının Hayırlı Olmasını Diliyorum”

Eğitim programının her gününün her anının dolu dolu geçmesi dileğinde bulunan Yıldız, “Bu eğitim programı çok dolu bir eğitim olacak. Birlikte değerlendireceğiz ve birlikte kurumları ziyaret edeceğiz. Kendi Genel Merkezinizi görmenizi ben çok önemsiyorum. HAK-İŞ Konfederasyonumuz da sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyacağız. Çünkü biz bir aileyiz. Buralar sizlerin eviniz” şeklinde konuştu.

Öz Maden-İş Sendikamızın Genel Başkanı Fahrettin Kütükçü, “Çalışanın hakkını alamadığı, emeğinin sömürüldüğü, iş cinayetlerinin devam ettiği, işveren sendikacılığının zirve yaptığı, ben işçiyim, ben emekçiyim, ben sendikalıyım, ben hakkımı alamıyorum demenin suç olduğu bir zamanda tekelci sendikanın saltanatını, haksızlıklarına karşı son vermek için davasına inanmış ve bu yola baş koymuş, her türlü riski göze almış, yerin metrelerce altında helal rızkını arayan, bir avuç maden emekçisinin kurduğu bir sendikadır. Sendikamızı kuranlara ve tüm emeği geçenlere sonsuz şükranlarımı sunuyor, eğitimlerimizin hayırlı olmasını diliyorum. HAK-İŞ çatısı altında vücut bulmuş sendikamız, HAK-İŞ’in ilkleri, prensipleri, misyonu ve vizyonu ile büyümeye devam ediyor. Bizlere her zaman destek olan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a ve Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız’a, HAK-İŞ’in diğer yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Mart 2022 13:53, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu