FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLER HAK-İŞ İFTARINDA BULUŞTU

15 Nisan 2022 23:48, Haberler


FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLER HAK-İŞ İFTARINDA BULUŞTU 


Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, 15 Nisan 2022 tarihinde HAK-İŞ Kudüs Komitesi tarafından Filistinli öğrenciler için düzenlenen iftar programına katıldı.

İftar programına, Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, İLDES Derneği Başkanı Veli Kamiloğlu, HAK-İŞ Uzmanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda konuşan Genel Başkan Yardımcımız Öz, iftar sofrasında öğrencilerle bir araya gelmekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek katılımcıların Ramazan aylarının mübarek olması dileğinde bulundu. Öz, “Bu güzel iftar sofrasında bizlerle birlikte olan tüm öğrencilerimizin Ramazan aylarını kutluyorum. Dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa HAK-İŞ oradadır. Filistin halkı İsrail’in yarım asırdan uzun bir süredir acımasızca gerçekleştirdiği şiddet, baskı ve yıldırma politikalarına maruz kalmaktadır. Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti kurulana kadar HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Filistin halkının yanındayız” diye konuştu.

“Sizlere Genel Başkanımızın Selamlarını İletiyorum”

Öz, ülkelerinden kilometrelerce uzakta eğitim gören gençlere başarılar dileyerek, “Filistin’den binlerce kilometre ötede, Ankara’da eğitimlerini yapan, ülkemizde bulunan ve bugün misafirimiz olan kıymetli kardeşlerim sizleri konfederasyonumuz adına saygıyla selamlıyor, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın selamlarını iletmek istiyorum” diye konuştu.

“Tüm Şehitlerimize Rahmet Diliyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Filistin’in her zaman yanlarında olacaklarını ifade eden Öz, “Filistin davamızın bugün Kudüs’te, Gazze’de, Ramallah’ta bekçiliğini yapan, bu dava uğruna şehit olan tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Yaralı arkadaşlarımıza da şifalar diliyorum. Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan’da katil, işgalci İsrail, Kudüs’te ibadet eden kardeşlerimize saldırdılar. Her Ramazan’da bu saldırılarını yapıyorlar. İnanıyoruz ki bu zulüm bir gün sona erecek ve Filistin’de zulme karşı direnen kardeşlerimiz bir gün zafere kavuşacaklar” şeklinde konuştu.

“Sizler Filistin’in Türkiye’deki Elçilerisiniz”

Siyonist İsrail devletine karşı her zaman mücadele eden Filistinlileri yürekten kutlayan Öz, “Orada ne kadar zor durumda olursak olalım, mücadele etmekten, katil İsrail devletine karşı azim ve kararlılıkla mücadele vermekten yılmadınız. Filistin’in, masum Mescidi Aksa’nın bağımsızlığı için binlerce kardeşlerimiz şehit oldular. Sizler onların Türkiye’deki elçilerisiniz” dedi.

HAK-İŞ Kudüs Komitesi tarafından düzenlenen iftarda yaklaşık 200 Filistinli öğrenciyle birlikte iftar açmaktan büyük gurur duyduklarını ifade eden Öz, “Bizler de bu Ramazan ayı içerisinde iftar vesilesiyle sizlerle buluşmak, sizlerle kaynaşmak ve sizlerle tanışmak üzere iftar programımızda bir araya geldik. Allah hem sizlere, hem sizlerin ve bizlerin yurdu olan Filistin’de mücadele veren aynı zamanda dünyanın dört bir yanında zalimlere karşı mücadele eden tüm kardeşlerimize zafer nasip eylesin” temennisinde bulundu.

Filistinli olmanın çok zor olduğuna vurgu yapan Öz, İsrail’in zulmü nedeniyle, milyonlarca Filistinlinin Ürdün’de sürgün hayatı yaşadığına dikkat çeken Öz, zorluklar karşısında yılmadan mücadele veren Filistinliler için zaferin yakın olduğunu ifade etti. Öz, “Sizin gözlerinizde ışıltıyı gördüm. Filistinli olmanın zorluğu kadar, Filistinli olmanın mutluluğunu da sizlerin gözlerinde okudum. Sizler Filistin davasının bugünü ve yarınısınız. Filistin davası ve Filistin toprakları sizin gibi inanan gençlik vesilesiyle özgürlüğüne kavuşacak” dedi.

“Kapılarımız Sizlere Sonuna Kadar Açık”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun kapılarının Filistinli kardeşlerimize her zaman açık olduğunu ifade eden Öz, “Burada olmanızdan dolayı sizlere bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Eğitim yaşamınızda tüm kardeşlerime başarılar diliyorum. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak sizlere destek olmaya hazırız. Sizlere destek olmak için buradayız. Sizlere bu güzel iftarımıza katıldığınız için, Filistin ve Kudüs Komitemizin bu güzel davetine katılım gerçekleştirdiğiniz için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Kudüs Davası Tüm İnsanlığın Davasıdır”

HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Kudüs’ün tüm Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip olduğunu hatırlatarak, “Dünyada şereflendirilmiş önemli şehirler vardır. Bunların başında Kudüs gelmektedir. Kudüs ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı bünyesinde bulundurduğu için bizler için çok önemlidir. Kudüs davası sadece Filistinlilerin davası değil, tüm Müslümanların, tüm insanlığın davasıdır. Çünkü orada üç dinin mensuplarının mukaddes beldeleri vardır” diye konuştu.

“Katil İsrail’i Bir Kez Daha Uyarıyoruz”

Kudüs’te yaşanan vahşetin boyutlarının her geçen gün daha da artarak devam ettiğini hatırlatan Tanrıverdi, “Buralardan dualarımızı Filistin ve Kudüs için eksik etmeyeceğiz. Normalleşme adına İsrail adımlar atmaya çalışıyor. 1967 sınırlarına dönsünler ve iki devletli bir Filistin ortaya çıksın biz buna bir şey demiyoruz. Vahşete, zulme karşı suskun kalamayız. Cani İsrail’i bir kez daha uyarıyoruz. Filistin’de barış sağlanmazsa, dünyada barıştan kimse söz edemez” uyarısında bulundu.

Program konuşmaların ardından hediyeleşme ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Nisan 2022 23:48, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu