ARSLAN, İDLİB’E YARDIM TIRINI UĞURLADI

16 Nisan 2022 20:39, Haberler


ARSLAN, İDLİB’E YARDIM TIRINI  UĞURLADI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 16 Nisan 2022 tarihinde, İdlib’e ulaştırılmak üzere üyelerimiz tarafından hazırlanan yardım tırını yolcu etti.

İçinde yiyecek, giyecek ve gıda malzemeleri bulunan bir tır dolusu yardım, Yapracık 1. Etap TOKİ Konutları önünde yapılan törenle İdlib’teki yardıma muhtaç insanlara gönderildi.

Yardım tırının uğurlanması öncesi gerçekleştirilen basın açıklamasına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere, Ankara 5 No’lu Şube Başkanı Sinan Yılmaz, İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin, Yapracık 1. Etap TOKİ Site Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kocaoğlu, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

“HAK-İŞ olarak tüm mazlum ve mağdurlara borçluyuz”

Arslan, 2011 HAK-İŞ Genel Kurul’unda aldıkları karara değindi. Arslan, bu kararı şu cümlelerle hatırlattı: “HAK-İŞ olarak kongremizde aldığımız bir kararımız var: Biz, ülkemizde, bölgemizde, küremizde ne kadar mazlum ve mağdur varsa borçluyuz, hepsine yardım eli uzatmakla sorumluyuz. Bir başka deyişle; ülkemizin, bölgemizin ve küremizin tüm mazlum ve mağdurları HAK-İŞ’ten alacaklı. Dolayısıyla bu anlayışla, dünyanın neresinde olursa olsun derisinin rengi, konuştuğu dil, yaşadığı coğrafya, inancı, aidiyeti ne olursa olsun insan olma paydasında, insanlığın sorunlarına çözüm bulma noktasında HAK-İŞ, bütün sorumlulukları her zaman üstlenmiştir, bundan da her zaman mutluyuz.”

“Konut kapıcılarının da sendikası olarak Yarpacık’ta olmak gurur veriyor”

Arslan, HAK-İŞ olarak; Somali’den Yemen’e, Arakan’dan Filistin’e, Suriye’den Irak’a, Libya’dan Bosna’ya kadar dünyanın değişik coğrafyalarındaki tüm adaletsizliklerin ve zulümlerin karşısında durduklarını vurguladı. Yapracık Toki Konutları’nda gerçekleştirilen yardımla bir katkı daha sağlandığı için Hizmet-İş Sendikamızın Ankara 2 No’lu Şubesine teşekkür eden Arslan, Yapracık’ın Hizmet-İş için önemini; “Yapracık, bizim için başka bir anlam ifade ediyor. Herkesin aşağıladığı, çoğu zaman dışladığı konut kapıcılarının sendikası olarak burada olmak ayrı bir gurur veriyor. Onlarla verdiğimiz toplu sözleşme mücadelemizde haklarının alınması konusunda ortaya koydukları çabalardan dolayı onlara teşekkür ediyorum. Yapracık’ta sendikamızla beraber pek çok etapta konut kapıcılarının örgütlenmesine, toplu sözleşme yapmalarına ve onların da insanca yaşayabilecekleri asgari ihtiyaçlarının karşılandığı bir ücret imkânına kavuşturmaya çalışıyoruz. İnşallah buradaki diğer bloklarda da örgütleneceğiz ve Yapracık Konutları, HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Hizmet-İş Sendikamız için önemli bir kale hâline gelecek. İşten atılan arkadaşlarımızın işe dönmesi için verdiğimiz mücadele de onların bu mücadeleye verdikleri destek de ortada. Hepsinden Allah razı olsun ve hepsinin yardımcısı olsun” cümleleriyle ifade etti.

“Batı’nın ikiyüzlü ve çifte standartlı yaklaşımı kınıyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın; Ortadoğu’da yaşanan savaşların ve bu savaşların getirdiği mağduriyetin dünya tarafından fazla dikkate alınmadığını gösterdiğini söyledi. 

Türkiye’nin hiçbir ayrımcılık yapmadan savaştan kaçan mağdur insanlara kapılarını açtığını belirten Arslan, “Milletimiz din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm mazlumlara sahip çıkmıştır. Ama batının göçmenler konusunda yürüttüğü ayrımcı tavır kabul edilemez. Sarı saçlı mavi gözlü olmadıkları için savaştan kaçanlara kapılarını açmayan zavallı zihniyeti HAK-İŞ olarak nefretle kınıyoruz. İdlib’e bizden başka elini uzatan yok. Biz bölgemizin sorunları için daha fazla sorumluluk almak zorundayız. Bayırbucak Türkmenleri için de Konfederasyon ve sendika olarak, ciddi destekler veriyoruz. Sadece Suriye’de değil Yemen halkı ile de dayanışma içindeyiz. Libya’da ki kardeşlerimizle dayanışma içindeyiz. Moldova’nın hemen içerisindeki Gagavuz Cumhuriyetindeki kardeşlerimiz için de kampanya başlattık. Kısacası HAK-İŞ nerede mağduriyet varsa orada” dedi.

“Türkiye olarak kimin yardıma ihtiyacı varsa yanındayız”

Topraklarımızda özgür bir şekilde yaşamanın büyük bir nimet olduğunu söyleyen Genel Başkanımız Arslan,  “Bu toprakların ebediyen bağımsız bir cumhuriyet olarak kalması sadece bizim için değil bölgemiz ve tüm dünya adına büyük anlam ifade ediyor. Türkiye olarak bölgemizde ve dünyada kimin yardıma ihtiyacı varsa yanındayız. Bu coğrafyada olmak bu sorumluluğu getiriyor” şeklinde konuştu.

“İHH ile ortak çalışmalar gerçekleştiriyoruz " 

Genel Başkanımız Arslan, dünyada, Birleşmiş Milletler tarafından da akredite edilmiş tek Türk yardım kuruluşu olan İHH’yla beraber dünyanın birçok bölgesinde ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Arslan; “Suriye gibi savaş bölgelerine ne yazık ki herkes rahatça giremiyor. Ancak İHH gibi kısıtlı sayıdaki yardım örgütlerinin aracılığıyla o topraklara girebiliyoruz. Dolayısıyla bu yardımların sağlıklı bir şekilde ulaştırılması için bu tür kuruluşlara ihtiyacımız var. İdlib; hâlâ çatışmaların sürdüğü, milyonlarca insanın daracık bir bölgeye sıkıştırıldığı, Türkiye sınırına 30-40 kilometre mesafede olan ve insanların kendi topraklarında esaret altında yaşadığı hassas bir bölge” dedi.

Programda Hizmet-İş Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere, İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin ve Yapracık 1. Etap TOKİ Site Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kocaoğlu da birer konuşma gerçekleştirdi.

Tırın yolcu edilmesinin ardından günün anısına 10 Adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Arslan daha sonra Yapracık 1. Etap TOKİ Site Yönetimini ziyaret ederek, üyelerimizin durumlarına ilişkin bilgiler aldı.

Arslan, Yapracık 1. Etap TOKİ Site çocuklarıyla da bir araya gelerek, çocuklarla top oynadı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Nisan 2022 20:39, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu