ARSLAN, ÖZ İLETİŞİM-İŞ SENDİKAMIZIN TÜRK TELEKOM ÇALIŞANLARI ÖRGÜTLENME ÇALIŞTAYINA KATILDI

07 Mayıs 2022 14:20, Haberler


ARSLAN, ÖZ İLETİŞİM-İŞ SENDİKAMIZIN TÜRK TELEKOM ÇALIŞANLARI ÖRGÜTLENME ÇALIŞTAYINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 7 Mayıs 2022 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Öz İletişim-İş Sendikamız tarafından düzenlenen Türkiye, Türk Telekom Çalışanları Örgütlenme Çalıştayına katıldı.

Örgütlenme Çalıştayına, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz İletişim-İş sendikamızın Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu  ve Yönetim kurulu üyeleri, Öz Ağaç-İş Sendikamızın Genel Başkanı Av.Tuncay Dolu ile Türkiye, Türk Telekom Çalışanları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz İletişim-İş Sendikamız tarafından düzenlenen Türkiye, Türk Telekom Çalışanları Örgütlenme Çalıştayının başarılı geçmesi temennisinde bulunarak, "HAK-İŞ olarak, Öz İletişim-İş Sendikamızın Örgütlenme çalışması ve mücadelesinde sonuna kadar sizlerin yayındayız" dedi.

"HAK-İŞ’in Gücü Türkiye’nin Gücüdür”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun büyük zorluklara karşın başarıyla yürüttüğü yarım asırlık mücadelesi, ilkeleri ve misyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Arslan, “HAK-İŞ, Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından bir tanesidir. 21 sendikamız, 81 il başkanlığımız, 250 şube başkanımız ve şube yönetim kurulu üyelerimiz ile Türkiye’nin her yerinde örgütlenmeyi ve her iş kolunda sendikal yapıyı inşa etmeyi başarmış bulunuyoruz. 750 bine yakın üyemizle Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından birisi olan HAK-İŞ, uluslararası alanda da çok önemli görevleri, çok önemli sorumlulukları üstlenmektedir” diye konuştu.

Arslan, HAK-İŞ’in, Türkiye’nin yerli ve milli bir örgütü olarak, ilk günden bu güne kadar bu toprakları bize vatan yapan, bütün değerleri içerisinde barındıran, medeniyetimizin bize yüklediği sorumlulukla hareket eden, bu toprakların geleceğe hazırlanması, daha güçlü, daha etkin, oyun kurucu bir Türkiye’yi inşa etme çabasının önemli taşlarından bir tanesi olduğunu ifade etti. Arslan,”HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücüdür” diye konuştu. Arslan, HAK-İŞ’in kurulduğu ilk günden itibaren değerlerinden, hedeflerinden, ilkelerinden vazgeçmeden aynı istikamette daha güçlü şekilde yoluna devam ettiğini belirtti. Arslan, “HAK-İŞ gelecekte de yeni bir sendikal anlayışı inşa etme mücadelesinin önemli bir adıdır” dedi.

"HAK-İŞ, Uluslararası Sendikal Hareketin Güçlü Bir Aktörüdür"

HAK-İŞ’in yerli ve milli duruşuyla ülkemize diğer katan bir örgüt olmanın yanı sıra uluslararası sendikal hareketin de güçlü bir aktörü olduğunu kaydeden Arslan, “HAK-İŞ olarak 160 ülkede 365 konfederasyonun ve 210 milyon emekçinin üyesi olduğu ITUC başkan yardımcılığını yürütüyoruz. Hem ülkemizde hem de dünyada farklı bir sendikal anlayışı inşa etme mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

"Sendikalı Ol HAK-İŞ'li Ol"

Örgütlenmenin önemine dikkat çeken, Türkiye’de 15 milyon sigortalı çalışanın sadece 2 milyonunun sendikalı olduğunu ifade eden Arslan, "HAK-İŞ olarak sendikasız bütün işçileri sendikalı olmaya HAK-İŞ'li olmaya davet ediyoruz. 

Arslan, Öz İletişim-İş Sendikasının TÜRKSAT ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndaki (BTK) sendikal mücadelesine değinerek buralarda elde edilen kazanımları hatırlattı.

"Haksızlıklara Karşı Birlikte Mücadele Edeceğiz"

Arslan, TÜRKSAT ve BTK'deki örgütlenme ve sendikal mücadelenin, Türk Telekom'daki çalışmalara zemin oluşturacağını ifade etti. 

Arslan, Türk Telekom çalışanlarının, Öz İletişim-İş Sendikasına katılmak için irade ortaya koymasının önemine dikkat çekerek, sendikaya üye olan Türk Telekom çalışanlarına "Hoş geldiniz." dedi.

Arslan, Türk Telekom'daki sendikal mücadelenin, çalışanların talepleri doğrultusunda ilerleyeceğini soyledi.  Arslan, "Size sorunlarla mücadele etmeyi taahhüt ediyoruz. Bütün haksızlık, adaletsizlik, hukuksuzluklara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Geri adım atmadığınız, teslim olmadığınız, baskılara direndiğiniz sürece yolumuz açık. Önümüzdeki dönem toplu sözleşmeyi beraber yapacağımıza inanıyorum. Böyle soylu bir direnişin, mücadelenin ortaya çıkması Türkiye sendikal hareketi için gerçekten çok önemli. Bunun karşısında kimse duramaz. Bunu taçlandırmak için yetki belgesini almamız gerekiyor. Yeni dönemin hazırlıklarına şimdiden başlamamız gerekiyor" dedi. 

Toplantıda, Öz İletişim-İş sendikamızın Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu  ve Öz Ağaç-İş Sendikamızın Genel Başkanı Av.Tuncay Dolu da bir selamlama konuşması yaptı.  


HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Mayıs 2022 14:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu