MAVİ MARMARA SALDIRISININ 12. YILINDA ADIYAMAN’DA KUDÜS PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİK

01 Haziran 2022 00:29, Haberler


MAVİ  MARMARA SALDIRISININ 12. YILINDA  ADIYAMAN’DA KUDÜS PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİK 

HAK-İŞ olarak, Mavi Marmara Saldırısının 12. yılında Adıyaman’da Kudüs Komitemiz tarafından “Kudüs İçin Ayaktayız Filistin İçin Buradayız/Adıyaman” toplantısı gerçekleştirdik. 

Mavi Marmara Saldırısının 12. Yılında 31 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, AK Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Av. Serap Diler, Refah Partisi Eski Adıyaman Milletvekili Ahmet Doğan, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, Adıyaman Belediyesi Eski Başkanı Muhammed Necip Büyükaslan, HAK-İŞ Adıyaman İl Başkanı Hasan Kılınç, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Program şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an tilaveti ve Kudüs Komitesi tarafından hazırlanan video gösterimi gerçekleştirildi.

“TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ”

HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Kudüs İçin Ayaktayız, Filistin İçin Buradayız" temasıyla Manisa’da başlattığımız, Trabzon, Konya ve Hatay ile devam ettirdiğimiz Kudüs programlarının bir yenisini Hizmet-İş Sendikamızın Adıyaman Şubesi eski Denetleme Kurulu Üyesi ve Mavi Marmara Şehidimiz Fahri Yaldız anısına Adıyaman’da gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Arslan, “İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından, 31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisindeki masum insanlara yönelik siyonist İsrail askerlerince yapılan kanlı saldırının 12. yılı münasebetiyle HAK-İŞ/Hizmet-İŞ üyesi Fahri Yaldız başta olmak üzere tüm Mavi Marmara şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyoruz” dedi.

“FİLİSTİN GÖNÜLLÜSÜ YÜZLERCE İNSAN BİRARADA"

Adıyaman’da Filistin gönüllüsü yüzlerce insanın bir salonda bir araya gelmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Arslan, “Böyle bir salonda, böylesine önemli bir toplantı için biraraya geldik. Bu salonu dolduran Adıyamanlı kardeşlerimizin hepsine teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA ANDIK”

Arslan, toplantıya katılan tüm konukların Filistin konusunda çok değerli bilgiler verdiğini hatırlatarak, “Bu toplantının önemini her bir dostumuz ayrı ayrı anlattı. Bütün konuşmaların sonunda hayırlı bir işi gerçekleştiriyoruz. Kardeşimiz, yol arkadaşımız, dava arkadaşımız Fahri Yaldız ve tüm Mavi Marmara şehitlerimizi andık. Onlar için Kur’an okuduk, mezarları başında andık, onların hayatlarından bahsettik. Şehitlerimize hayır dualarımızı gönderdik, gazilerimize teşekkür ettik” diye konuştu.

“ADIYAMAN KADİM BİR ŞEHİRİMİZDİR”

Arslan Adıyaman’ın Hizmet-iş Sendikamızın kuruluşunun gerçekleştirildiği bir il olduğunun da altını çizerek, “Adıyaman’ın kadim bir şehir olduğunu burada bir kez daha gördük. Bu nimetlerin, imkanların en önemlisi de sizlersiniz. Adıyaman doğu ile batının arasında bir köprü. Burada olmak, sendikamızın burada kurulmuş olması, Fahri Yaldız’ın bizim yol arkadaşımız olması, davamıza ortak olması bizler için çok önemli. Onu ve tüm şehitlerimizi andık, Filistin ve Kudüs’ten bahsettik” dedi.

“BU TOPRAKLARA DÖNME VAKTİNİZ GELMEDİ Mİ?”

Programın çok anlamlı bir günde gerçekleştirildiğini dikkat çeken Arslan, “Kudüs’ün bizler için ne anlama geldiğini tüm katılımcılarımız anlattı. 2018 yılında İstanbul’daki Kudüs konferansına bir aktivist bayan arkadaşımız gelmişti ve bize demişti ki: “Siz bu toprakları terk edeli 100 yıl oldu. Artık dönme vakti gelmedi mi? Artık ne zaman geleceksiniz?” diye sormuştu. Bu soruların cevabını hep birlikte vereceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Filistin meselesini her platformda dile getirdiklerini belirten Arslan, “Bu gecenin sonuna kadar bizimle birlikte programımızı sonuna kadar takip eden Adıyaman Valimize de teşekkür etmek istiyorum. HAK-İŞ olarak tüm dünyaya Filistin ve Kudüs davasını anlatmaya çalıştık. Orada olup bitenleri dünya ile paylaşıyor, olup bitenleri anlatmaya gayret ediyoruz. Gücümüz neye yetiyorsa bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. HAK-İŞ Konfederasyonumuz adına tüm katılımcılara teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 “FİLİSTİN HALKI YAPTIKLARINIZI UNUTMAYACAK”

Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa Filistin’de yaşanan drama dikkat çekerek, “Bu programda emeği geçen Genel Başkanımız Mahmut Arslan’dan başlamak üzere herkese teşekkür etmek istiyorum. Kendileri her programlarında Filistin’e dikkat çekip, sorunlarımıza ışık tutmak istiyorlar. Bu çalışmaları sürekli şekilde devam ettiriyorlar, Kudüs ve Filistin davasını hep gündemde tutuyorlar. Türk vatandaşlarımızın kalplerinde Filistin davasının canlı kalmasını sağlıyorlar ve bunda çok başarılı oluyorlar. Filistin halkından Türk halkına, Filistin halkından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Adıyaman’a selamlar getirdik” diye konuştu.

Osmanlı İmparatorluğu’nun Filistin topraklarından çıkmasıyla birlikte musibetlerin sürekli olarak topraklarında büyüdüğünü anlatan Mustafa, “Osmanlının topraklarımızdan gitmesiyle 400 yıldır zulüm içerisinde kaldık, musibetlerimiz ilk olarak o zamanlarda başladı. 100 yıl önce mücadelemiz başladı ama bizim savaşımız sadece İsrail ile değil, tüm emperyalist güçlerledir. Biz Filistinliler olarak, kendimizi İslam dünyası ve Filistin’in bekçisi olarak görüyoruz ve hiçbir şekilde geri adım atmayacağız ve Filistin’i korumaya devam edeceğiz” dedi. 

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, böylesine önemli bir programın Adıyaman’da gerçekleştirilmesinden büyük bir onur duyduklarını ifade ederek, “Kudüs’e gönül vermiş çok kıymetli Adıyamanlılar sizleri ve tüm konuklarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Bizler, Kudüs ve Filistin deyince yüreği titreyen bir milletiz. Filistin bizim ana yurdumuzdan ayrı değil, Kudüs İstanbul’dan farklı değil. Bizler böyle bildik ve bundan sonraki nesiller de böyle bilecek. 31 Mayıs 2010 tarihinde Mavi Marmara’da şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Filistin’de yaşanan dramın bir an önce bitmesi için ellerinden gelen her şeyi yapmaya devam edeceklerini belirten Çuhadar, “Bizler bugün Filistin’de gözü yaşlı, kardeşlerimizin ızdıraplarını görüyoruz. Peki bu ızdırap ne zaman bitecek? Zulmün bittiği bugünleri inşallah bizler de görürüz. Burada sizlerle olmaktan dolayı gurur duydum, onur duydum, mutlu ve mesut oldum. Bu güzel programın düzenlenmesinde emeği geçen HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a ve herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

“BU PROGRAM BİZLER İÇİN BİR ONURDUR”

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç konuşmasında, “Ne yazık ki haklının güçlü olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Mavi Marmara’da şehit olan tüm kardeşlerimize Allah rahmet eylesin demek istiyorum. 12 yıl önce bu olay olduğunda Cumhurbaşkanımız üç tane şart koşmuştu. Özür dileyeceksiniz, ailelerine tazminat ödeyeceksiniz, Gazze ablukasını kaldıracaksınız demişti. Biz böyle bir lidere sahibiz. Böyle yürekli bir Cumhurbaşkanımız var. Bu imkan değil, yürek işidir, iman işidir. Özellikle böyle bir organizasyonun ilimizde olmasından büyük bir onur duydum, şeref duydum” diye konuştu.

TANRIVERDİ, SALDIRI SONRASI YAŞANANLARI ANLATTI

HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Osmanlı İmparatorluğu’nun emperyalistler tarafından tarih sahnesinden silinmesinin ardından Ortadoğu’da ve İslam coğrafyalarında kan, gözyaşı, sömürü, iç karışıklık ve zulümler eksik olmadığını vurgulayarak, “Mazlum ve mağdur Filistin Halkına, Gazze’ye insani yardım götüren gönüllülerden oluşan, İnsanlığın vicdanından süzülen yardım gemileri 31 Mayıs 2010 sabahı 70 mil açıkta uluslararası sularda silahla, zorbalıkla engellendi” dedi.

Tanrıverdi konuşmasında, 2010 yılında gerçekleştirilen hain saldırıda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından İsrail’in elinde esir olarak tutulan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye getirilmesi konusunda kendisine görev verildiğini ve saldırının ardından yaşananları anlattı. Tanrıverdi, “Saat 11.00 deki toplantının ardından saatler süren kriz masası toplantıları, telefon görüşmeleri, diplomatik girişimler oldu. Günün sonunda yeni günün ilk saatlerinde gece yarısı Başbakanımız beni aradı ve “Hemen İsrail’e gidiyorsun, şehitlerimizi ve gazilerimizi ülkemize getireceksin” emrini verdi” diye konuştu.

Tanrıverdi, şehitlerin ve Türk vatandaşlarının uçaklarla güvenli bir şekilde Türkiye’ye getirilmesi için yoğun diplomasi yürütüldüğünü belirterek, İsrail’in insanlık dışı uygulamalarına bizzat şahit olduklarını anlattı.

“FİLİSTİN SİZLERE EMANET”

Tanrıverdi, Filistin’e sahip çıkmayı bir görev olarak gördüklerini ifade ederek, “2004’te rahmetli Arafat ile görüştüğümde şu cümleleri söylemişti ‘Sayın Tanrıverdi, El-Kuds adını buraya siz verdiniz. Dolayısıyla buranın kıymetini siz bilirsiniz. Burayı ancak siz korursunuz. Dolayısıyla Filistin size emanet' demişti" diye konuştu.

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

HAK-İŞ Adıyaman İl Başkanı Hasan Kılınç, “Programı Adıyaman’da yaptıkları için başta Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan’a, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi’ye ve tüm komite üyelerine teşekkür ediyorum. Mavi Marmara Şehidimiz Fahri Yaldız başta olmak üzere, tüm hayatını kaybeden şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

“ŞEHİT GİBİ YAŞAYANLAR ŞEHİT OLDULAR”

12 yıl önce Mavi Marmara gemisinde bulunan eğitimci Cemal Yılmaz programa katılanlara o gece gemide yaşadıklarını anlattı. Yılmaz, “31 Mayıs 2020 tarihinde uluslararası sularda İsrail askerleri tarafından saldırılar başladı. Saldırıda bizim ellerimizde onlara karşı koyabilecek bir şey yoktu. Sabah saatlerinde şehitlerimizi gördük. Askerler şehitlerimizi geminin ortasına getirdiler. Şehitlerimizin hanımları onların karşılarında ağlamadılar, ağlamak istemediler. Onlar şehadete ulaştılar. 1 saat içerisinde herkesi kelepçeleyip, üzerimizde ne varsa hepsini aldılar. Bizlerin karşısında askerlerin titrediklerine, korktuklarına şahit oldum. Şehit gibi yaşayanlar orada şehit oldular” dedi.

“BİZLERİ YOLA ÇIKARAN SİZLERDİNİZ”

Mavi Marmara Gazisi İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila ise konuşmasında “Bizleri yola çıkaran sizlerdiniz. Hepinize şükranlarımızı sunuyorum. Fahri abimizi ve diğer tüm şehitlerimizi rahmetle anmak istiyorum. Türk uçaklarına binip Türkiye’ye geldiğimizde bütün İstanbullular yollara düşmüş, bizi karşılamaya gelmişlerdi. Hüseyin Tanrıverdi başkanımız bizleri almaya gelmişti. Buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sizler de uyumadınız, yatmadınız, bizleri beklediniz. Şehitlerimiz atlara bindiler, uçtular ve Allah’ın huzuruna şehit olarak gittiler” dedi.

Osman Aydınlı, Filistin konusunda programa katılanlara Filistin hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. 

Program sonunda Genel Başkanımız tarafından katılımcılara fidan sertifikası takdim edildi.

 Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


01 Haziran 2022 00:29, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu