ARSLAN, ÖZ SAĞLIK-İŞ VE DENİZ FENERİ DERNEĞİ’NİN GAZZE’DEKİ OKUL İNŞAA PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİNE KATILDI

01 Haziran 2022 16:24, Haberler


ARSLAN, ÖZ SAĞLIK-İŞ VE DENİZ FENERİ DERNEĞİ’NİN GAZZE’DEKİ OKUL İNŞAA PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikamız ile Deniz Feneri Derneği arasında gerçekleştirilecek olan Filistin-Gazze Umuda Koşan Çocuklar Engelliler Okulu İnşa Protokolü İmza Törenine katıldı. Arslan, "Bu okulla Filistin'de, Gazze'de bütün sorunlar çözülmüyor ama karanlığa küfür etmektense bir tane mum yakmak gerekiyor. Biz bu okulla bir mum yakıyoruz. Oradaki mumlar inşallah büyüyecek, zalimlerin zulmünün ateşini söndürecek" dedi. 

HAK-İŞ Genel Merkezinde, 1 Haziran 2022 tarihinde düzenlenen imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Sağlık İş Sendikamızın Genel Başkanı Devlet Sert, Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz, Genel Sekreterimiz Eda Güner, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, Öz Sağlık-İş Sendikamızın başkan yardımcıları, uzmanlarımız ve basın mensupları katıldı. 

Genel Başkanımız Arslan, programın önemli bir döneme denk geldiğini belirterek, İdlib, Diyarbakır ve Adıyaman’da düzenlenen törenlerin ardından şimdi de Filistin ve Gazze için bir hayır işi için birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Arslan, HAK-İŞ'in kardeş Filistin halkının daima yanında olacağını, Filistin topraklarında başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar çalışmaya devam edeceğini vurgulayarak, “Öz Sağlık İş Sendikamız ile Deniz Feneri Derneği güzel bir iş birliğine imza atıyor. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor. Bu okulla Filistin'de, Gazze'de bütün sorunlar çözülmüyor ama bir karanlığa küfür etmektense bir tane mum yakmak gerekiyor. Biz bu okulla bir mum yakıyoruz. Oradaki mumlar inşallah büyüyecek, zalimlerin zulmünün ateşini söndürecek” dedi. 

“Engelli Çocuklar Hayata Tutunacak”

Öz Sağlık İş Sendikamızın Genel Başkanı Devlet Sert de Gazze'de 250 engelli çocuğun eğitim göreceği ve rehabilitasyon hizmeti alabileceği tam teşekküllü modern bir okul inşa edeceklerini belirterek, bu okulun yapımı için Deniz Feneri Derneği ile iş birliği yaptıklarını söyledi.

İnşa edilecek okulla Gazze'de engelli çocukların hayata tutunacaklarını ve yeni hayatları koşacaklarını ifade eden Sert, okulun finansmanını peşin olarak sağlayarak en kısa sürede tamamlanmasını istediklerini vurguladı.

Deniz Feneri Derneği Başkanı Cengiz ise kendisinin de bir engelli babası olduğunu belirterek, "Gazze'de Umuda Koşan Çocuklar, Engelliler Okulu" inşa iş birliği protokolü imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İnşa edilecek okulun sadece bir eğitim yuvası olmayacağını aynı zamanda rehabilitasyon merkezi de olacağını da vurgulayan Cengiz, "Bu hayırlı proje, engelli çocuklarımıza vereceği hizmet kadar anne-babalarını da özgürleştirme bakımında da çok büyük görevler ifa edecek ve çok büyük hayır dualar alacaktır." dedi.

Konuşmaların ardından, "Gazze'de Umuda Koşan Çocuklar, Engelliler Okulu" inşa iş birliği protokolü imzalandı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Haziran 2022 16:24, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu