ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI

20 Temmuz 2022 14:33, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20 Temmuz 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamız Muş Şube Başkanlığı’nın 6. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın videokonferansla katıldığı Genel Kurula; Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcıları Halil Özdemir, Mehmet Keskin, Celal Yıldız, HAK-İŞ İl Başkanımız ve Hizmet-İş Sendikası Muş İl Başkanı Yaşar Kalır, 20. Dönem Muş Milletvekili ve Muş eski Belediye Başkanı Necmettin Dede, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Muş şube ve il başkanları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin Muş temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Hizmet-İş Sendikası’nın 250 bine yakın üyesiyle Türkiye’nin en büyük sendikası olduğunu belirten Arslan, “Muş, sadece Muş Belediyesi ve merkez değil, ilçeleri ile birlikte Türkiye’nin gerçek anlamda teminatı, bölgenin teminatıdır. Muş bütün mücadele ve engellemelere rağmen, Muş halkı devletinin ve halkının yanında saf tutmuş ve bu mücadelesini tarih boyunca göstermiştir. Muş Şubemizin 6. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olması dileğinde bulunuyorum” diye konuştu.

“Ek Zam Taleplerimizi Gündeme Getiriyoruz”

Arslan, son dönemlerde yaşanan yüksek fiyat artışlarının toplumun tüm kesimlerini olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, “Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Bu zor dönemleri geçmişte de yaşadık. Bugün yaşanan yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, ücretlerin istediğimiz düzeyde olmamasının çalışanlar için büyük bir sorun olduğunu biliyoruz. Bu sorunların çözümü için yapılan toplu iş sözleşmelerine ilaveten yeni ek zam taleplerimizi sık sık gündeme getiriyoruz” dedi.

“Taleplerimizin Hayata Geçirilmesini İstiyoruz”

Çalışma Bakanlığı ile imzalanan Kamu Çerçeve Protokolü’nde yer alan taleplerin yerine getirilmesi konusunda ısrarcı olduklarını ifade eden Arslan, “Çalışma Bakanlığımızla yaptığımız anlaşma gereği bu yılın sonuna kadar KİT’lerde çalışan arkadaşlarımızın kadro sorununun çözümü için adım atılacaktır. Geçici ve mevsimlik işçilerin kadro taleplerinin yerine getirilmesi ve kadro olan kamu çalışanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda prensip kararı aldık. Bu kararımızın üzerinden 1 yıl gibi bir zaman geçti. Bu sürede her defasında yazılı olarak Sayın Bakanımıza taleplerimizin hayata geçirilmesi konusunda ısrarımızı devam ettirdik. Hükümetimiz adına, Cumhurbaşkanımız adına imza atılan bu düzenlemenin Bakanımız tarafından yılsonuna gelmeden gerçekleştirilmesini ısrarla, inatla talep ediyoruz” dedi.

“Kadro Alamayan Arkadaşlarımızın Yanındayız”

Kadro kapsamına alınmayan emekçilerin kadro taleplerini de yineleyen Arslan, “KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Kamuda çalıştığı halde kapsama alınmayan yemekhanede çalışan, HBYS (Hastane Bilgi Yönetim Sistemi) çalışanları, kiralık araç şoförleri, ihale kapsamında işçilik maliyeti % 70’in altında kalan taşeron işçilerin de kadroya geçirilmesini talep ediyoruz” dedi. Bu konuların Çalışma Bakanlığı ile imzalanan Kamu Çerçeve Protokolünde de yer aldığını ifade eden Arslan, “Sayın Bakan’a geçtiğimiz günlerde tekrar bir yazı ile hatırlattık. Aldığımız kadronun dışında kalan yaklaşık 80 bin civarındaki arkadaşımızın da kadrolarının alınması hususunda yoğun bir mücadele sergiliyoruz” diye konuştu. 

Arslan, belediye şirketlerinde çalışanların ilave tediyeden yararlanması talebini de hatırlatarak, “6772 sayılı kanun uyarınca ilave tediye alan kamu işçilerinin kapsamına belediye şirketlerinde çalışanların da dahil edilmesini istiyoruz” dedi.

“Çözüm Üretmek Zorundayız”

Yüksek enflasyon karşısında emekçinin aldığı ücretlerin eridiğine dikkat çeken Arslan, “Yüksek enflasyon, dövizdeki yükseliş, uluslararası alanlardaki gelişmeler, Rusya-Ukrayna savaşı, pandemi ve daha öncesinde yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi ve benzeri olaylar Türkiye’nin zor zamanlar yaşamasına neden olmuştur. Bütün bunlara rağmen umutlarımızı kaybetmedik, felaket tellallığı yapmadık. Bunlar bize yakışmaz. Biz çözüm üretmek zorundayız” açıklamasında bulundu.

“Temmuz Zammı Bütün Ücretlilere Yansıtılmalı”

Yüksek enflasyon rakamları dikkate alınarak Temmuz ayında asgari ücrette meydana gelen artışın önemli olduğuna dikkat çeken Arslan, “Asgari ücrette yapılan artışa paralel olarak, Türkiye’deki 15 milyon işçinin tamamının ücretlerinde iyileştirilme yapılacak bir modeli öneriyoruz. Kamuda çalışanların, memurların, memur ve işçi emeklilerinin, Bağ-Kur emeklilerinin ve asgari ücretle çalışanların ücretlerindeki artış elbette ki önemlidir ve bu artışları destekliyoruz. Ancak asgari ücretin üzerinde ücret alan, özel sektörde çalışan, özel sektörde, belediyelerde, üniversitelerde çalışan ve toplu sözleşmelerinde enflasyon oranında artış olmayan bütün çalışanların da ücretlerinin buna göre belirlenmesi gerekir. Bütün çalışanlarımızın, sendikalı olsun olmasın, toplu sözleşme yapılsın, yapılmasın, bütün çalışanların ücretlerinde bir iyileştirme talebimiz var” dedi.

“Vergi İndirimi Bekliyoruz”

Çalışanların ücretlerinden yapılan kesintilerin düşük düzeylerde tutulması gerektiğini belirten Arslan, “Bütün ücretlilerin gelir vergisinden belli bir oranda muaf tutulması talebimiz var. Bu kriz döneminde nasıl ki kiralara bir sınır getirilmiştir ve bu sınır bir yıl devam edecektir, bu ekonomik kırılganlık, yüksek enflasyon uygulamasında, mağdur olan milyonlarca emekçinin hiç değilse belli bir dönem, belli oranda vergi alınarak rahatlatılması gerekmektedir. Bu konunun elbette ki kamu maliyesine getireceği yükün farkındayız. Milyonlarca emekçinin ücretlerinin asgari ücret düzeyine yaklaşmış olması toplu sözleşme düzenimizi ciddi şekilde etkilemekte ve olumsuz bir noktaya taşımaktadır” hatırlatmasında bulundu.

“Yeni Bir Modele İhtiyaç Var”

Arslan, yaşanan kriz döneminde bütün emekçilerin, sadece asgari ücretle çalışan 6,5 milyon emekçinin, kamuda çalışan 700 bin kamu işçisinin, 3 milyon memurun, 15 milyon sigortalı işçinin de tamamının yararlanacağı bir yeni modele ihtiyaç olduğunu ifade ederek, bu geçiş dönemlerinde işçinin ve emekçinin yanında olunması gerektiğini vurguladı.

“Genel Kurulumuzun Hayırlı Olmasını Diliyorum”

Arslan, "Bugüne kadar belediye başkanlıklarında görev yapmış tüm başkanlarımıza uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz. Bu mücadelemizde bizimle birlikte yol yürüyen, mücadele eden bütün üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum. Genel Kurullarımızda birlik ve beraberliğin sağlanması bizim için son derece önemli. Seçimleri sadece bir bayrak yarışı olarak görmek ve bölünmeyi, parçalanmayı birbirimize olan saygımızı, güvenimizi sarsmadan demokratik bir yarışa dönüştürmek gerekiyor. HAK-İŞ’e ve sendikamıza yakışan budur. Genel Kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Öz: “Asgari Ücrete Getirilen Ek Artış Tüm Çalışanların Ücretlerine Uyarlanmalı”

Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, asgari ücrete getirilen ek artışın tüm çalışanların ücretlerine uyarlanması gerektiğini söyledi.

Dünyada ve ülkemizde yükselen enflasyonun emekçileri olumsuz etkilediğine dikkat çeken Öz, “Ücretler enflasyonist ortamda anlamını yitirmektedir.  Sendikamızın yetkili olduğu bin 200 işyeri ve işletmede üyelerimizin ücretlerini enflasyonun üzerinde konumlandırmak için büyük mücadele veriyoruz” dedi. 

“Çalışanların başını dik tutan bir örgüt varsa bu HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’tir” diyen Öz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışanları enflasyona ezdirmemek için ortaya koyduğu iradeyi belediye başkanlarından da beklediklerini söyledi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Temmuz 2022 14:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu