ARSLAN, ADANA’DA ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI

04 Eylül 2022 12:44, Haberler


ARSLAN, ADANA’DA ŞUBE GENEL KURULU’NA KATILDI 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Eylül 2022 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın Adana Şubesinin 7. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. 

Genel Kurula; Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay, HAK-İŞ Adana İl Başkanımız Abdurrahman Yücel, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Adana Şube Başkanları, Komite Başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Arslan, konuşmasında çalışma hayatı ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Adana’da ilk örgütlenmesini 1980’li yılların ortalarında Saimbeyli Belediyesi’nde gerçekleştirdiğini söyledi.

“Adana, Türk Ekonomisi İçin Önemli Bir Şehirdir”

Bugün sendikamızın Adana’da belediyelerin yanı sıra Kredi Yurtlar Kurumu, hava meydanları ve pek çok kamu iktisadi kuruluşunda örgütlü olduğu bilgisini veren Arslan, Adana’nın işçi hareketi, Türk ekonomisi ve Türk siyaseti açısından önemli bir şehir olduğunu ifade etti.

“Seçimleri demokratik bir süreçle gerçekleştiriyoruz”

Hizmet-İş’in şube genel kurullarının demokratik bir ortamda gerçekleştirildiğini belirten Arslan, seçimleri daha demokratik olarak gerçekleştirebilmek için yeni kararlar aldıklarını söyledi. Arslan, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Genel Yönetim Kurulu olarak son dönemlerde aldığımız kararlardan biri, delege seçim yönetmeliğimizdir. Her üyemize delege seçimlerimizin zamanını ve yerini zincir SMS’ler göndererek bildiriyoruz. Bu sayede, şube seçimlerimizin demokratik bir süreçle gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. Bu uygulamadaki amacımız, işçi iradesinin tam olarak sandığa yansımasıdır. İkinci kararımız, eşitlik sağlamak amacıyla delegelerimizde kadın-erkek sayısını denk tutma kararımızdır. Türkiye’nin hiçbir sivil toplum kuruluşunda buna benzer bir uygulama yok.”

“HAK-İŞ Dünyanın En Etkin Örgütlerinden Birisidir

HAK-İŞ’in sadece Türkiye'de değil, uluslararası alanda da dünyanın en etkin, en güçlü, en ilkeli emek örgütlerinden biri dolduğunu vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: “Bu toprakların tarihini, kültürünü, medeniyet değerlerini, ilkelerini, inançlarını, sendikal mücadelenin içine katan bir sendikayız. Aynı zamanda evrensel bir sendikayız. 160 ülkeden 365 konfederasyonun ve 210 milyon işçinin üye olduğu dünyanın en büyük işçi örgütü ITUC’un Genel Başkan Yardımcılığını yürütüyoruz. Bu, HAK-İŞ’in gücünü ve etkinliğini göstermesi açısından önemlidir. Aynı zamanda Türkiye sendikal hareketinde de ilktir.”

“Kamu Çerçeve Protokolü’nün Ek Maddelerinin Uygulanmasını Bekliyoruz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’le geçtiğimiz yıl imzalanan Kamu Çerçeve Protokolü’ne eklenen 3 madde hakkında yeniden çağrıda bulunan Arslan; “Belediyelerde sorunumuz var. Belediyelerde kadrolu çalışanlara 6772 Sayılı 52 günlük tediye verilirken, belediye şirketlerinde çalışanlara ödenmiyor. Tayin ve becayiş konusunda ciddi sıkıntılar var. Bunların çözülmesi gerekiyor. Sayın Bakan’a bir kez daha bunları hatırlatmak istiyorum. İnşallah çalışmaların tamamlanarak sorunun bu yılın sonuna kadar tamamlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“Vergi Dilimlerinin Yükseltilmesini İstiyoruz”

Gelirlerin büyük çoğunluğunun vergiye gitmesinin vatandaşı geçim konusunda hayli zorladığını, OECD ülkeleri arasında vergi konusunda üst sıralarda olduğumuzu dile getiren Arslan; “Vergi konusunda büyük bir yaramız var. Ücretlilerin vergi yükü olarak OECD ülkeleri içerisinde en üstlerde, 38 ülkenin içerisinde altıncıyız. İnsanlar aldıkları ücretlerin yüzde 40’ını vergiyle kaybediyor. Bunun önüne geçilmesi için düzenleme yapılmasını istiyoruz. Türkiye, bu olağanüstü dönemde vergi dilimlerini sabitleyebilir. AB’de, OECD’de, dünyada bunun örnekleri var. Bunları Sayın Bakan’a anlatacağız ve vergi konusunda yeni bir adım atılmasını isteyeceğiz” dedi.

“Diyarbakır Anneleri’nin Yanındayız”

Genel Başkanımız Arslan, terör örgütü PKK tarafından evlatlarının kaçırılması nedeniyle, 3 Eylül 2019 tarihinden beri HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi gerçekleştiren Diyarbakır Anneleri’ni unutmadı. Haklı mücadelelerinde ilk günden beri Diyarbakır Anneleri’nin yanlarında olduklarını vurgulayan Arslan, “Dün, Diyarbakır Anneleri’nin evlat nöbetlerinin 3. yılıydı. Onlarla duygularımızı, heyecanlarımızı paylaştık. Onlar, Türkiye’de terör örgütünün elinden çocuklarını almak isteyen yiğit anneler, yürekli anneler. Hepsine buradan bir kez daha selamlarımızı gönderiyoruz. Allah, onlara muvaffakiyetler versin, evlatlarına kavuşsunlar.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Eylül 2022 12:44, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu