YILDIZ, TÜM EMEK DER 14.OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI

05 Kasım 2022 14:29, Haberler


YILDIZ, TÜM EMEK DER 14.OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, 5 Kasım 2022 tarihinde Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği’nin 14. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. 

Yıldız, Genel Kurulun açılışında yaptığı konuşmada Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği’in 14. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Sözlerime başlarken HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın selam ve başarı dileklerini sunmak istiyorum. Emekli aylığı alt sınırının asgari ücret düzeyinde olmasını istiyoruz. Emekli aylıklarının en düşük asgari ücret olması için mücadelemizi sürdürmekteyiz. Emekli dernek ve kuruluşlarımızın kendi haklarını savunabileceği, çözüm önerileri sunacağı bir yapının oluşması gerekiyor. Emeklilerimizin temsil ve diyalog mekanizmalarında bulunabileceği bir model oluşturulmalıdır” dedi. 

Mevsimlik ve geçici işçilerin kadro taleplerinin çözülmesinin önemini vurgulayan Yıldız, “Mevcut şartlarda bu işçilerimizin prim ödemelerinin yeterli olmaması nedeniyle bu işçilerimizin ilerleyen dönemde emeklilik sorunları ortaya çıkacaktır. Ayrıca, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili hakkaniyetli çözüm önerileri oluşturulmalıdır” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Kasım 2022 14:29, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu