HAK-İŞ YÖNETİM KURULU İLK TOPLANTISINI YAPTI, GÖREV DAĞILIMINI GERÇEKLEŞTİRDİ ÜYELERİMİZİ 28 MAYIS’TA SANDIĞA GİTMEYE VE GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ

22 Mayıs 2023 17:13, Haberler


HAK-İŞ YÖNETİM KURULU İLK TOPLANTISINI YAPTI, GÖREV DAĞILIMINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ÜYELERİMİZİ 28 MAYIS’TA SANDIĞA GİTMEYE VE GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 11-12 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen 15. Olağan Genel Kurulunda Mahmut ARSLAN başkanlığında seçilen yeni yönetim kurulu ilk toplantısını yaparak, görev dağılımını gerçekleştirdi.  

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN başkanlığındaki yeni yönetim kurulu ve görev dağılımı şu şekilde oldu. 

Mahmut ARSLAN Genel Başkan 

Yunus DEĞİRMENCİ Genel Başkan Yardımcısı  (Teşkilattan Sorumlu) 

Devlet SERT Genel Başkan Yardımcısı  (Mali İşlerden Sorumlu) 

Halil ÇUKUTLİ  Genel Başkan Yardımcısı  (Eğitim, Araştırma, İletişim ve Sosyal İşlerden Sorumlu)

Mehmet Ali KAYABAŞI Genel Başkan Yardımcısı  (Mevzuat ve Uluslararası ilişkilerden Sorumlu) 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, ilk yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 15. Olağan Genel Kurulumuzu, 11-12 Mayıs 2023 tarihlerinde ‘Emeğin Evrensel Gücü HAK-İŞ’ teması ile gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin başta olmak üzere yoğun protokolün katılımıyla, sağduyulu; coşkulu ve sendikal demokrasiye yaraşır görkemli bir genel kurulu geride bıraktık. Genel kurulumuzda geçmiş dört yıllık dönemi değerlendirirken, önümüzdeki dört yıllık döneme ilişkin hedef ve vizyonumuzu ortaya koyan önemli kararlara da imza attık. 

HAK-İŞ olarak, çalışma hayatının sorunlarını biliyor ve çözümü için her türlü platformda mücadelemize devam ediyoruz. 

  • Kapsam dışında kalan emekçilerin KADRO talebinin gerçekleştirilmesi için çalışıyoruz. 
  • Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü’ne belediye ve belediye şirketlerinin de dâhil edilmesini istiyoruz.
  • Belediye şirket çalışanlarına verilmeyen, 6772 sayılı kanunla verilmesi gereken 52 günlük ilave tediyenin verilmesini talep ediyoruz. 
  • Kamuda çalışan mevsimlik ve geçici işçilerin daimi işçi kadrolarına geçirilmesi konusunda yaptığımız haklı mücadelemizde önemli bir eşiği geçtik, ancak taleplerimizin tam olarak gerçekleşmesi için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. 
  • 696 sayılı KHK ile kadroya geçen emekçilerin özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadele ediyoruz.

“Milletimiz 28 Mayıs’ta Aynı Kararlılıkla Sandığa Gidecektir”

HAK-İŞ olarak, genel kurulumuzu 14 Mayıs seçimlerinin hemen öncesinde tarihi bir süreçte gerçekleştirdik. Milletimiz 14 Mayıs’ta rekor bir katılımla sandığa gitmiş, iradesini ortaya koymuştur. 

Milletimiz, küresel güçlerin tezgâhlarına, ekonomi üzerinden kurulan kumpaslara, algı operasyonlarına teslim olmamış, geleceğine sahip çıkmış istikrarın; kardeşliğin, huzur ve güven ortamının devamı yönünde oy kullanmıştır.

Milletimiz, ülkemizin geleceği, istikrarı, huzur ve güveni için parlamentoyu kendi iradesine göre şekillendirmiş, teröre, küresel güçlerin kuklalarına, ülkemiz üzerinde hain planlar kuranlara fırsat vermemiş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakının etrafında kenetlenmiştir. 28 Mayısta da milletimizin sandığa giderek aynı kararlılıkla oyunu vereceğine inanıyoruz. 

Uzun yıllar yönetimde yaşadığımız istikrarsızlıklar ve beraberinde getirdiği siyasi, ekonomik ve toplumsal krizler, milletimizin hafızasından silinmemiş ve bunların en büyük faturasını da emekçiler ödemiştir. 

Siyasi istikrarla birlikte, 

  • Sendikal örgütlenmelerde noter şartının kaldırılarak, yüzde on barajının, yüzde bir gibi makul bir düzeye indirilmesinden, 
  • Tasarruf Teşvik Fonu, konut edindirme yardımı hesaplarında biriken paraların hak sahiplerine teslim edilmesine,
  • IMF politikaları sonucu olarak kangren haline gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununu çözülmesinden, 
  • Sosyal güvenlik sisteminin geliştirilerek, tüm toplumun sağlık güvencesine kavuşturulmasına,
  • 1 Mayıs’ın Emek ve Dayanışma günü ilan edilip, resmi tatil yapılmasından,
  • Cumhuriyet tarihimizin en büyük reformu olan, Kamuda çalışan 1 milyona yakın taşeron işçinin kadroya kavuşturulmasına, 
  • Taşerondan kadroya geçenler için zorunlu emeklilik uygulamasının kaldırılmasından,
  • Asgari ücret tutarındaki bütün ücretlerin vergi dışı bırakılmasından, kamu çerçeveye kadar pek çok konuda çalışanlar lehine düzenlemeler hayata geçirilmiştir. 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Yaşanan bütün sorunlara karşı milletimiz, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile elde edilen kazanımların geriye gitmesine izin vermeyecek, gündemde bekleyen bütün konuların çözümü için istikrardan, barış ve huzurdan yana oy kullanacaktır. 

Başta üyelerimiz olmak üzere tüm çalışanların, vatandaşlarımızın mutlaka sandığa giderek, demokrasimize ve geleceğe sahip çıkmak adına en temel vatandaşlık vazifesini yerine getirmesini, seçimlerin güven içerisinde, barış ve huzur ortamında gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz.”



HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Mayıs 2023 17:13, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu