ARSLAN, “TERÖR DEVLETİ İSRAİL’İ VİCDANLARIMIZDA MAHKÛM EDİYORUZ”

14 Ekim 2023 18:24, Haberler


ARSLAN, “TERÖR DEVLETİ İSRAİL’İ VİCDANLARIMIZDA MAHKÛM EDİYORUZ”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 14 Ekim 2023 tarihinde HAK-İŞ, MEMUR-SEN, AGD, İHH, Önder Derneği, TÜGVA ve Cihannüma’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen ‘Soykırıma Hayır! Filistin’e Destek Siyonizme Lanet” mitingine katıldı.

Mitinge Genel Başkanımız Mahmut Arslan'ın yanı sıra, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Cihannüma Derneği Genel Başkan Vekili Ahmet Akça, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Demet Tezcan, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Hüseyin Oruç, Türkiye Gençlik Vakfı Ankara İl Başkanı İsmail Yeğin, Genel Başkan Yardımcılarımız Devlet Sert ve Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkan ve yöneticileri ile çok sayıda üyesi katıldı.

Anıt Park Meydanı, İşgalci Siyonist İsrail’i protesto etmek için Filistin ve Türk Bayrağı taşıyan on binlerce katılımcı tarafından hınca hınç dolduruldu.


Arslan: “Sizleri Hüzünlü Ama Bir O Kadar Da Umutla Selamlıyorum”

Mitingde alanı dolduran on binlerce kişiye seslenen Genel Başkanımız Mahmut Arslan; “Kadim şehir, ezeli ve ebedi başkentimiz Kudüs için, ilk kıblemiz, isramız ve miracımız Mescid-i Aksa için, Filistinli, Gazzeli kahramanlar için, izzetimiz ve onurumuz için buradayız. Filistin halkının acısını kurşun yarası gibi yüreğinde taşıyan, vicdan sahibi asil insanlar burada. İşte bu meydanda, hep bir ağızdan ‘Filistin’e Destek, Siyonizme Lanet’ diyoruz.  Sizleri HAK-İŞ adına hüzünlü ama bir o kadar da umutla, muhabbetle, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” dedi.

Filistin, Gazze ve mukaddes şehir Kudüs için, Filistin’de yaşanan zulme dur demek için bir araya gelindiğini kaydeden Arslan, uluslararası hukukun çiğnendiğine dikkat çekti.

“Yıllardır Üç Maymunu Oynayanlar Bugün İnsanlık Dersi Veremez”

Siyonist İsrail Devleti’nin bütün dünyanın gözü önünde sistematik bir şekilde insanlık suçu işlediğini söyleyen Arslan, bu katliama sessiz kalarak kanlı bir siyaset güden ve bu duruma arka çıkarak uluslararası plan yapanları kınadı. Arslan; “Yıllardır üç maymunu oynayan uluslararası çevrelerin bugün insanlık dersi vermesine kahrolduğumuz için buradayız” dedi.

“Siyonist Devlet, Hitleri Bile Aratmayacak Şekilde Katliam Yapıyor”

Filistin’de insanlık tarihinin en büyük dramlarının yaşandığını dile getiren Arslan, Filistin’de ekmek, su, elektrik, ilaç gibi temel insani ihtiyaçların olmadığını, artık solunacak havanın bile kalmadığını üzülerek ifade etti.

Arslan, terör devleti Siyonist İsrail’in soykırım yaptığını, Gazze’de sadece Filistinlilerin değil insanlığın öldüğünü vurgulayarak; “Siyonist Devlet, Hitleri bile aratmayacak şekilde katliam yapıyor. İbadet eden, namaza duran Müslümanlara plastik mermilerle, gaz bombalarıyla saldırıyor. Buradan bir kez daha güçlü bir şekilde haykırıyoruz, kahrolsun Siyonist katiller, kahrolsun katliamlara sessiz kalanlar, kahrolsun Batı emperyalizmi” dedi.

“Dünyanın Normalleşmeye, Barışa, Huzur ve Adalete İhtiyacı Var”

Dünyanın normalleşmeye, sevgiye, güvene, barışa, huzur ve adalete ihtiyacı olduğunu belirten Arslan, BM Güvenlik Konseyi’nin harekete geçmesini, NATO, AB, İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği gibi uluslararası mekanizmaların bu kirli oyuna artık 'dur' demesi gerektiğini söyledi.

“Filistin'e Yönelik Utanç Verici Ambargo Kaldırılmalıdır”

Arslan, “Açık bir savaş suçu işleyen İsrail'e karşı insanlıktan ses bekliyoruz. Filistin'e yönelik utanç verici ambargo kaldırılmalıdır. İnsani yardımların önü açılmalıdır. Olmazsa da yeni Mavi Marmara’lar insani yardım için yeni seferlere hazır olmalı” dedi.

İşgal sona ermeden, adaletli bir barışın koşulları oluşmadan, Filistin’e yönelik ambargo kalkmadan, katliamlar durmadan, insanlığın haysiyeti ve vicdanının kanlar içinde yerde yatmaya devam edeceğini ifade eden Arslan, Türkiye ve Türk halkının, her zaman olduğu gibi susan, susturulan insanlığın vicdanı olmaya devam edeceğini söyledi.  

“Terör Devleti İsrail’i Vicdanlarımızda Mahkûm Ediyoruz” 

Arslan, “Terör devleti İsrail’i kalbi Filistin halkıyla birlikte atan milyonlar olarak vicdanlarımızda mahkûm ediyoruz. Yüreklerimiz bütün mazlumlarla, vahşete maruz kalan Filistin ve Gazze halkıyla birlikte atıyor. Dünya İsrail’e karşı çaresiz değil. Ey peygamberlerin ayak izleriyle dolu Kudüs. Sen Kudüs-ü Şerifsin, sen şereflisin, seni çiğnetmeyeceğiz. Seni yalnız bırakmayacağız” dedi.

Arslan, Filistin Direnişini Gölgelemeye Yönelik Manipülasyonlara Karşı Uyardı

Tüm dünyayı siyonist Devlet İsrail’in katliamları ve saldırılarına karşı uyanık olmaya davet eden Genel Başkanımız Arslan, Filistin halkının onurlu direnişini gölgelemek için yapılan algı operasyonlarına karşı dikkatli olmaya çağırdı.

“Filistin Toprak Sattı Diyenler, Büyük Bir Yalan Söylüyorlar”

Arslan, “Onlar da topraklarını bir zamanlar Siyonistlere sattılar, şeklindeki algı operasyonlarına kanmayın. Filistin toprak sattı diyenler, büyük bir yalan söylüyorlar. Emperyalizmin eli kanlı katillerinin katliamlarını gölgelemek için sergiledikleri bu tür tezgâhlara karşı uyanık olmalıyız. Yalan haberlere, İsrail’in adeta gönüllü askerliğine soyunan kalemşörlerin yazdıklarına, konuştuklarına itibar etmeyelim” şeklinde konuştu.

“Filistin ve Kudüs Davası İnsanlığın İzzet, Şeref Ve Haysiyet Davasıdır ”

Filistin ve Kudüs davasının insanlığın izzet, şeref ve haysiyet davası olduğunu ifade eden Arslan, “Bu dava hepimizin davasıdır. Daha fazla kan akmasın. Daha fazla çocuk ölmesin, canlar yanmasın, analar ağlamasın. Filistin halkı çaresizliğe, açlığa, yoksulluğa ve ölüme mahkûm edilmesin” dedi.

Filistin halkının verdiği şanlı direnişi selamlayan Arslan, katliamlar durdurulana, özgür ve bağımsız Filistin kurulana, adaletli bir barış sağlanıncaya kadar, Filistin halkının yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Gazze’den gelen duygusal mesajı okuyan Arslan, “Biraz önce Filistinli kardeşlerimizden alandaki kardeşlerimize bir mesaj aldık. Gazze’den selamları var. ‘Asla mahzun olmayın, bizim için ya ölüm ya özgürlük’ diyorlar. Bize düşen, özgürlükle şehadete yürüyen kardeşlerimizin oradaki duruşlarını buradan selamlamaktır” diye konuştu.

Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, miting alanında toplanan ve alanı hınca hınç dolduranlara teşekkür ederek, “Bugün bizim için bize destek için burada toplandınız, hepinize teşekkür ediyoruz” dedi. Mustafa, Katil İsrail’in şu anda Filistin’de kadın, çocuk, yaşlı demeden toplu bir soykırım gerçekleştirdiği, 2 bin 500’ün üzerinde şehit olduğu, 800 şehidin çocuklardan oluştuğu, rakamın her geçen gün arttığı ve Gazze’ye insani yardımın da tamamen kesildiği bilgisini verdi.

Tarihin Filistin halkının mücadelesini yazacağını belirten Mustafa, İsrail’in işlemediği savaş suçu ve cinayet türünün kalmadığını, ancak bu rağmen batının savaş gemilerinin ve uçaklarının İsrail’in yanında olmak için harekete geçtiğini ifade etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, son günlerde yaşanan olaylardan Filistinlileri sorumlu tutmaya çalışanların, asıl sorumluları 1898 yılında toplanan Siyonist Kongre’de aramaları gerektiğini söyledi. Yalçın, “Eğer dünya terörist arıyorsa İsrail’e, suçlu arıyorsa işgalcilere, suç ortağı arıyorsa Emperyalistlere baksın! Katil de orada, terörist de, terörizm de. Bu katil sürüsü; 8 milyon Filistinliyi yurtlarından çıkarmış, evlerine topraklarına el koymuş, namuslarını haysiyetlerini hedef almıştır. Filistinlilerin direnişi suç değil, onurlu bir duruştur ve meşru müdafaadır” dedi.

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Demet Tezcan, işgalci İsrail’in yıllarca kendini mağdur göstermek için medyanın gücünü kullandığını ifade etti. Tezcan, dünyanın en uzun işgalinin devam ettiğini, Filistin halkının uzun yıllardır istiklal mücadelesi verdiğini ve bu durum karşısında dünyanın kulaklarının sağır, gözlerinin kör olmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Hüseyin Oruç, mitingin Filistin halkı için büyük bir destek olduğunu ve insani yardımın engellenemeyeceğini belirterek, yardım kampanyası başlatma konusunda İHH’nın hazırlıklarını hızlandırdığını kaydetti.

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turan, İsrail’in başkenti Kudüs şeklindeki söylemlerin son zamanlarda arttığına işaret ederek, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Turan, “Kudüs’ün doğusu da batısı da kuzeyi de güneyi de İslam’ındır, Müslümanlarındır. Bunu dışındaki hiçbir durumu kabul etmiyoruz” dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı Ankara İl Başkanı İsmail Yeğin, Gazze’de, Filistin’de zulmün yeniden baş gösterdiğini ve işgalci İsrail’in kadın, çocuk, yaşlı demeden zulmünü yağdırdığını belirtti. Tüm ümmetin birleşmesi halinde İsrail’in bu gücün karşısında asla duramayacağını ifade eden Yeğin, dünyaya verilecek birlik mesajının öneminin çok büyük olduğunu ifade etti.

Cihannüma Genel Başkan Vekili Ahmet Akça, Filistin’in haklı davasına ülkemizdeki tüm kesimlerin aynı heyecanla sahip çıktığını belirtti. Kudüs’ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu hatırlatan Akça, “Gönül bağımızın olduğu hiç bir coğrafyaya kayıtsız kalamayız “ dedi.


14 Ekim 2023 18:24, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu