ARSLAN, PSI ÜYELERİNİ DEPREMZEDELERLE DAYANIŞMAYI SÜRDÜRMEYE DAVET ETTİ

14 Ekim 2023 18:20, Haberler


ARSLAN, PSI ÜYELERİNİ DEPREMZEDELERLE DAYANIŞMAYI SÜRDÜRMEYE DAVET ETTİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Ekim 2023 tarihinde, PSI (Uluslararası Kamu Hizmetleri Konfederasyonu) 31. Dünya Kongresi’ne “Türkiye ve Suriye’deki Depremzedeler ile Dayanışma Karar Taslağı”nı sunarak, konu üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

Türkiye’de 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin yüzyılın en büyük felaketi olarak kayıtlara geçtiğini hatırlatan Arslan, “Bugün sizlerle Türkiye’deki tüm vatandaşlarımızın yaşadığı hayal edilemeyecek bir trajedinin yükünü taşıyarak konuşuyorum. Dünyanın dört bir yanındaki dostlarımız tarafından gösterilen dayanışma, bize büyük bir moral verdi. Tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Arslan, deprem bölgesine yardım ve dayanışmadan dolayı tebrik ve teşekkürlerini iletti

Yıkıcı depremlerin, milyonlarca insanın yaşamı üzerinde derin bir etki bıraktığını belirten Arslan, deprem dolayısıyla Türkiye ve Suriye’de 59 binden fazla insanın hayatını kaybettiği, binlerce insanın da evsiz kaldığı bilgisini aktardı.

Arslan, “11 şehrimiz ve 14 milyon vatandaşımız depremden doğrudan etkilendi. Ancak kaos ve yıkımın ortasında, umut ve direnişin bir hikayesi var. Türkiye hükümetini, yetkili makamları, acil müdahale ekiplerini, belediye çalışanlarını, sendikaları ve deprem bölgesinde canla başla çalışan her bir vatandaşı, hayatta kalanları kurtarmak ve yardım sağlamak için özveriyle çalıştıkları için tekrar buradan takdir ve tebrik ediyorum” dedi.

“Depremzede Üyelerimize Psikolojik Destek Sunmaya Devam Ediyoruz”

Deprem haberini alır almaz HAK-İŞ Arama-Kurtarma Ekibi’ni deprem bölgesine sevk ettiklerini belirten Arslan, “Ekibimiz hayatlarını riske atarak enkazın altında gömülü olan onlarca kişiyi başarıyla kurtarmayı başardı. Aynı zamanda tüm HAK-İŞ teşkilatımızla birlikte hızlı bir şekilde koordine olarak 10 Milyon dolar değerinde nakdi ve ayni yardımı deprem bölgesine ulaştırdık. Hizmet-İş Sendikamız bünyesinde Psiko-Sosyal Destek Platformu kurduk ve bu sayede depremzede üyelerimize psikolojik destek sunmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Bir Elimiz Hep Deprem Bölgesinde Olacak”

Kongredeki dayanışmanın sözlerin ötesine geçerek eyleme yönelik taahhüte dönüştüğünü ifade eden Arslan, sözlerine şu cümlelerle devam etti: “Türkiye ve Suriye’deki Depremzedeler ile Dayanışma Karar Taslağı”nı afet zamanlarında işçi sendikalarının önemini ve etkili acil durum müdahale planlarının gerekliliğini vurgulamak için Kongre’ye sunduk. PSI üyelerini sadece başsağlığı dilemekle kalmayarak, depremzedelerin hayatlarını yeniden inşa etmeleri için kararlı bir destek vermeye çağırıyoruz. Hükümetleri, işverenleri ve uluslararası sendikaları da toplumlarımızı bu tür felaketlerin yıkıcı etkilerinden korumak için önlemler almaya davet ediyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası olarak, deprem bölgesindeki kardeşlerimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bütün gücümüz ve imkânlarımızla, üyelerimizden aldığımız güçle ve dayanışma duygularıyla bir elimizin hep deprem bölgesinde olacağını buradan bir kez daha ifade ediyoruz.”

“Taşeron Sistemindeki Başarılarımızı Paylaşmaya Hazırız”

Genel Başkanımız Arslan, Kongre’de “Kamu Hizmetlerinin Güçlendirilmesi” karar metni üzerine de de bir konuşma gerçekleştirerek, karar metnine kamu hizmetlerinde taşeronlaşma ile mücadele konusunda eklemeler yapılmasını talep etti.

2000’li yıllardan itibaren taşeron sistemine karşı büyük bir mücadele başlattıklarını kaydeden Arslan, “Türkiye’de kamudaki, özellikle yerel yönetimler, üniversiteler ve bakanlıklardaki taşeron sistemini yasaklattık ve bu sistemde yer alan yaklaşık 1 milyona yakın taşeron işçisi, kamu işçisi hakkını elde etti. Bugün, kamudaki 100 bine yakın arkadaşımızın da taşeron sisteminden kurtulmaları adına, taşeron sistemini tamamen yok etmek adına mücadelemize devam ediyoruz” dedi.

“Sendikamız, yerel yönetimlerde, bakanlıklarda, üniversitelerde ve KİT’lerde taşeron sisteminin tamamen yasaklanması konusunda liderlik yapmaktadır” diye konuşan Arslan, HAK-İŞ ve Hizmet-İş olarak bu konuda ciddi bir mücadele içerisinde olduklarını söyledi.

Arslan, kamuda taşeron sistemiyle mücadelede kazandıkları başarıyı hem PSI bünyesinde sendikal hareketle, hem de kardeş sendikalarla paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.

“PSI bünyesinde yeni bir kısım platformlar oluşturulmalı”

Kamu hizmetlerinin güçlenmesini desteklediklerinin altını çizen Arslan, şöyle konuştu: “Özelleştirme ve taşeronlaştırma konusunda PSI bünyesinde yeni bir kısım platformlar oluşturularak taşeron sisteminin kamuda tamamen yasaklanması, özelleştirmenin önüne geçilmesi konusunda birlikte mücadele etmeli ve bütün dünyada taşeron sisteminin ve özelleştirmenin önüne geçmeliyiz. Taşeron sistemi ve özelleştirme, kamudaki özellikle kaliteli hizmeti azaltmakta, pahalı bir kamu hizmetine dönüşmekte ve toplumun daha iyi hizmet alması engellenmektedir. Biz, PSI’ın iradesiyle bunun gerçekleşebileceğine inanıyoruz, katkı vermeye hazırız.”

Önerimiz Kongre’de kabul edildi

Hizmet-İş Sendikamızın Kongre’de “Kamu Hizmetlerinin Güçlendirilmesi”ni içeren karara dair değişiklik önerisi kabul edildi.



HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Ekim 2023 18:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu