FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ’NİN HAK-İŞ ZİYARETİ

01 Mart 2013 14:00, Haberler


FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ’NİN HAK-İŞ ZİYARETİ

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ‘da bulundu.

Büyükelçi Maarouf; Filistin’deki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Nabil Maarouf, “Türkiye sayesinde uluslararası alanda sesimizi duyurduk. Türkiye ile kardeşlik ilişkilerinden çok memnunuz” dedi. Maarouf  İsrail’in işkence aletleri arasında yaşadıklarını vurgularken hala dayanmakta olduklarını ve Türkiye’ye olan güvenlerinin çok büyük olduğunu ifade etti.

İsrail hapishanelerinde şu an 8000 esirin olduğunu vurgulayan Büyükelçi, bu insanlara yardım konusunda Türkiye’den destek beklediklerini belirtti. Esirlerin aileleri için Ramazan ayında esir haftası düzenleyerek yardım kampanyası başlatacaklarını belirten Büyükelçi, toplanan yardımlarla esirlerin ailelerine iş imkânı ve düzenli gelir sağlamak istediklerini söyleyerek, bu konuda Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmek istediklerini ifade etti.

Genel Başkan Arslan da ziyarette, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin bakış açısı Filistinlilerin bakış açısıyla örtüşmektedir. HAK-İŞ olarak İsrail İşgalinin sona ermesi için verdiğimiz desteği bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Filistinli sendikacılarla yakın ilişkilerimiz var, uluslararası toplantılarda Filistin konusunu gündemimizdedir. Bu kampanya konusunda HAK-İŞ kendi imkânlarıyla üstüne düşen görevi yerine getirecektir. HAK-İŞ dünyada yaşanan hiçbir zulme sessiz kalmadı ve kalmayacaktır. Dünyanın nesinde olursa olsun, Gazze’de, Somali’de, Arakan’da, Suriye’de HAK-İŞ üstüne düşen sorumluluğu daima yerine getirmiştir” dedi.

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Mart 2013 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu