HAK-İŞ VE TÜRK KIZILAYI’NDAN KAHRAMANMARAŞ’TA 100. YIL KÜTÜPHANESİ

05 Şubat 2024 13:52, Haberler


YILDÖNÜMÜNDE DEPREM BÖLGESİNDEYİZ

HAK-İŞ VE TÜRK KIZILAYI’NDAN KAHRAMANMARAŞ’TA 100. YIL KÜTÜPHANESİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 6 Şubat depremin birinci yıldönümünde Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Türk Kızılay'ı tarafından Kahramanmaraş Umutkent Koç Konteyner Kentinde yapımı tamamlanan “100. Yıl Kütüphanesi” açılışına katıldı.

Açılış Törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türk Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, HAK-İŞ İl Başkanımız Mehmet Akif Dağ, HAK-İŞ’e bağlı Sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Can, Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği Genel Müdürü İbrahim Özer, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Şube Başkanları, HAK-İŞ Bölge İl Başkanlarımız, üyelerimiz ve konteynır kentte yaşayan aileler ve çocuklar katıldı. 

Programın açılışında deprem felaketinde hayatını kaybedenler adına Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.

“Kütüphanemiz Hayırlı Olsun”

Genel Başkanımız Arslan, HAK-İŞ ve Türk Kızılay'ı tarafından yapımı tamamlanan 100. Yıl Kütüphanesinin tüm Kahramanmaraş halkına hayırlı olması  temennisinde bulunarak, “Sendikal gündemin ağır zor, çetrefilli çalışmalarının içerisinde bizi mutlu eden, heyecanlandıran, geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın okumaları için kitap ve kütüphane projemizi hayata geçirmek gerçekten bizi hem gururlandırıyor, hem de mutlu ediyor” diye konuştu.

“Okuma-Yazma Oranımızı Artırmalıyız”

Türk Kızılay’ı ile birlikte bu güzel projeye imza atmaktan büyük onur duyduklarını ifade eden Arslan, Türkiye’de okuma-yazma oranının yükselmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti. Arslan, “İnsan konuştukça ustalaşıyor, yazdıkça da bilgi ve beceri sahibi oluyor. Dolayısıyla bizim önce okumayı teşvik etmemiz gerekiyor. Bu kütüphane sayesinde geleceğimiz olan gençler dünyayla rekabet edebilecek. Bazı ülkelere göre ülkemizdeki kitap ve okuma sayısı çok düşük. Dolayısıyla batıyla kıyaslanmayacak kadar gerideyiz. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor” dedi.

“Bölgeden Elimizi Asla Çekmeyeceğiz”

Büyük depremin ardından yaşanan travmalarının atlatılması için hem millet hem devlet olarak herkese büyük görevler düştüğünü belirten Arslan, “Bir sene önce yaşadığımız büyük depremin acılarını hâlâ yaşıyoruz. HAK-İŞ olarak bir yıl önce bu bölgeden elimizi asla çekmeyeceğimizi söylemiştik. 6 Şubat depreminin yaşandığı saatlerin ardından Hak Arama ve Kurtarma Umut Timimizi acil olarak tüm ekipmanlarıyla birlikte bölgeye gönderdik. Arkadaşlarımız 15 gün boyunca burada arama ve kurtarma çalışmalarına katılarak hizmet verdiler” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Depremde Bir Çok Üyemizi Kaybettik”

Depremde birçok üyemizin hayatını kaybettiği ifade eden Arslan, “Burada Konfederasyonumuzun sendikalarına bağlı kardeşlerimiz hayatlarını kaybetti. Onların yakınlarıyla ve diğer illerde bulunan üyelerimizle ilgilenmeye devam edeceğiz. Elimizden ne geliyorsa, gücümüz neye yetiyorsa elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

“Elimizden Gelen Çabayı Göstereceğiz”

Depremin travmalarını kolay atlatabilmek için HAK-İŞ Psiko-Sosyal Destek Platformu kurulduğunu söyleyen Arslan, “Bu büyük travmayı atlatmak için Psiko-Sosyal Destek Platformumuzu kurduk. Depremzedelerimizin yaşadığı travmaları ortadan kaldırmak için ekiplerimiz büyük çaba sarf ediyorlar. Arkadaşlarımız bugün Adıyaman da olacaklar. Asla 6 Şubat’ı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bundan sonra da bir daha 6 Şubatlar yaşanmaması için de elimizden gelen çabayı göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Arslan konuşmasında 6 Şubat 2024 tarihinde Malatya’da depremde kaybettiklerimizi anmak için bir program düzenleyeceklerini hatırlatarak, “HAK-İŞ olarak, bölgeden hiç ayrılmayacağız, gitmeyeceğiz. Buradaki etkinliğimize katkı veren herkese ve Türk Kızılay’ımıza teşekkür ediyorum. Kütüphanemiz hayırlı olsun. Sağ olun, var olun inşallah yeni kütüphanelerle beraber buluşacağız” dedi.

“Gazze’ye İnsani Yardımlar Ulaşmaya Başladı”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Türk Kızılay’ı ile imzalanan ikili işbirliği anlaşması kapsamında birçok ortak proje gerçekleştirildiğini belirten Arslan, “En son Gazze'deki katliamlara karşı Türk Kızılay'ının ortaya koyduğu büyük çaba ve gayretten dolayı Kızılay Başkanımıza ve devletimize teşekkür etmek istiyorum. Her gün yüzlerce tır artık Gazze'ye girebiliyor. Burada insani yardımların, ilaç, yiyecek, su ve benzeri temel ihtiyaçların karşılanması konusunda Türkiye büyük bir çaba sarf ediyor” şeklinde konuştu.

“Farklı Projelere İmza Atıyoruz”

Türk Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz konuşmasında bölgede meydana gelen depremin ardından devletin ve STK’ların hizmet noktasında birbirleriyle yarıştıklarını ifade ederek, “Devletimiz güçlü. Evler yapıyor, evleri vatandaşlarımıza teslim ediyorlar. Ama bir taraftan da farklı ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bu farklı ihtiyaçları da milletimizle beraber yerine getiriyoruz. Bir yaraya merhem olalım, duygusuyla hareket ediyoruz. Bu kütüphaneler aslında bu maksatla hayata geçmiş projeler” diye konuştu.

“Çocuklarımız Sessiz Ortamda Çalışabilecekler”

Çocukların ders çalışmak için sessiz bir ortama ihtiyaç duyduklarını hatırlatan Yılmaz, “Çocuklarımız konteyner kentte sessiz bir ortam arıyorlar. Çalışacak yerleri çok fazla olmayabiliyor. Kış ayında havaların soğumasıyla ister istemez insanlar kapalı mekanların içinde bulunmak zorunda kalıyor. Dolayısıyla bu kütüphaneler onlar bu süreç zarfında derslerinden geri kalmasınlar diye hayata geçirilmeye başlandı” dedi.

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Arslan ve Kızılay Başkanı Yılmaz tarafından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Arslan ve Yılmaz çocuklarla birlikte kütüphaneyi gezdi, çocuklarla sohbet etti. 

05 Şubat 2024 13:52, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu