ADIYAMAN’DA DEPREMİN YILDÖNÜMÜNDE ÜYELERİMİZLE BULUŞTUK

05 Şubat 2024 21:13, Haberler


ADIYAMAN’DA DEPREMİN YILDÖNÜMÜNDE ÜYELERİMİZLE BULUŞTUK

HAK-İŞ olarak, 5 Şubat 2024 tarihinde, Asrın Felaketi Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin yıldönümünde Adıyaman’da “Yaralarımızı Birlikte Sarıyorz, Depremde Kaybettiklerimizi Rahmetle Anıyoruz” temasıyla gerçekleştirilen Psiko-Sosyal Destek Platformu toplantısında üyelerimizle buluştuk.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya, Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, HAK-İŞ İl Başkanımız Hasan Kılınç, HAK-İŞ’e bağlı Sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Şube Başkanları, HAK-İŞ Bölge İl Başkanlarımız, üyelerimiz ile basın mensupları katıldı.

Programın açılışında deprem felaketinde hayatını kaybedenler adına Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.

HAK-İŞ Olarak, Depremin İlk Anından İtibaren Harekete Geçtik

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 6 Şubat depremlerinin gerçekleştiği ilk andan itibaren harekete geçtiğini, HAK Arama ve Kurtarma Umut Timi ekiplerimizin deprem bölgesine intikal eden ilk ekiplerden olduğunu ifade etti.  

HAK-İŞ’in deprem bölgesine yönelik gerçekleştirdiği faaliyetleri ifade eden Arslan, jeneratör, katalitik soba, çadır, uyku tulumu gibi malzemelerin ve  15 Milyon liralık nakdi yardımın ilk etapta deprem bölgesine ulaştırıldığını ifade etti. Arslan, HAK-İŞ’in 100 bin üyesinin depremden etkilendiğini belirterek, üyelere destek olabilmek adına ilk etapta 2.500 ile 3.000 lira nakdi yardımın dağıtıldığını ifade etti.  

Elimizi, Vicdanımızı Bölgeden Asla Çekmeyeceğiz

Türkiye’de bir ilkin yine HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Arslan, depremden etkilenen 11 ile toplamda 270 Milyon liranın üzerinde bir yardımın ulaştırıldığını, HAK-İŞ’in bölgeye desteğinin devam edeceğinin altını çizdi. Arslan, “Bölgeyle bağımızı hiç koparmadık, bundan sonra da koparmayacağız. Çünkü biz gerçekten büyük bir aile olarak burada olup bitenlere gözümüzü kapatamayız. Acılarını yüreğimize hissedeceğiz ve asla geri adım atmayacağız. HAKİŞ olarak elimizi, vicdanımızı bölgeden asla çekmeyeceğiz” dedi.

Adıyaman Belediyesi Örnek Bir Uygulamayı Hayata Geçirdi

Genel Başkanımız Arslan, Adıyaman Belediyesi’nde örnek bir uygulamanın gerçekleştirildiğini, depremde hayatını kaybeden belediye personellerinin hayatta kalan aile fertlerinin belediyede işbaşı yaptırıldığını vurgulayarak, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’a teşekkürlerini ifade etti.

Arslan, “Bugün çok özel bir toplantıya katıldık. Sayın Başkanımız da geldi. Allah razı olsun, belediyede çalışıp hayatlarını kaybeden kardeşlerimizin yerine belediyede iş başı yaptırılan kardeşlerimizle bir araya geldik. O kadar acılı, yürek burkan hikâyeler dinledik ki Belediye Başkanımızın ne kadar hayırlı bir iş yaptığını görmüş olduk. Bir hanımefendi eşini kaybediyor, çocukları tedavi görüyor. Ben ayakta kalmak zorundayım diyor. Gencecik bir beden çocuklarının tedavisi için kaybettiği eşi için yakınları için ben ayakta kalmalıyım diyor. Onların ayakta kalmasını sağlayan Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun, ihtiyaçları var. Daha fazlasını yapacağımıza inanıyorum. Gerçekten onların duasını almak en büyük nimettir, en büyük servettir” dedi.

Kahramanmaraş’a Kütüphane Yaptırdık

Kahramanmaraş’ta 10 bin kişinin yaşadığı bir konteyner kentte HAK-İŞ’in Kızılay ile birlikte Kütüphane yaptırdığını ifade eden Arslan, “Gencecik çocuklarımızın yararlanması için, 10.000 kişilik bir konteyner kente bir kütüphane bağışladık. Bütün illerimizin ihtiyaçları var. Bunların karşılanması için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Filistin’de Katliam Var

Genel Başkanımız Arslan, 7 Ekinden bu yana Filistin’de bir katliam gerçekleştirildiğini, Filistinlilerin kendi topraklarında bir asırdan fazladır sürgün durumunda yaşadıklarını özgürlüklerinin ellerinden alındığını üzülerek ifade etti.

Arslan, “Kendi yaşadığı evler başlarına yıkılmış su yok, ilaç yok, gidecek yerleri yok. Dertlerini anlatacak kimse yok. Her gün bombalar evlerine yağıyor ve her gün 150-200 kişi hayatını kaybediyor. Filistinli kardeşlerimiz kendi topraklarında mülteci olmuş, kendi toprakları kendilerine zindan edilmiş. Onun için bu ülkenin vatandaşı olmak, bu ülkenin yurttaşı olmak, bu ülkede bütün acılarımıza rağmen, başı dik, özgür bir ülkede, özgür bir cumhuriyette olmak ne kadar kıymetli bunu bilmemiz gerekiyor. Elbette ki acılarımız sonsuz, acılarımız var ama bütün bu acıları dindirecek bir devletimiz var. Bağımsız, özgür bir cumhuriyetimiz var ve bu topraklarda başımız dik olarak yaşıyoruz. Bunun ne kadar kıymetli olduğunu biz Filistinli kardeşlerimizi dinleyince görüyoruz” dedi.

Psiko-Sosyal Destek Platformumuz Örnek Bir Proje

Hizmet-İş Sendikamız tarafından hayata geçirilen Psiko-Sosyal Destek Platformunun Türkiye’ye özgü yeni bir uygulama olduğunun altını çizen Arslan, “Bu uygulamamız uluslararası sendikal hareket tarafından da örnek gösterilen bir proje, binlerce kardeşimiz Ankara’daki psikologlarımızla online olarak bizzat temas kuruyor. Onların acılarını, travmalarını dindirmek için gece gündüz çalışan kardeşlerimiz var. Onlara da burada teşekkür ediyorum. Bunu daha da geliştireceğiz inşallah.” dedi.

Adıyaman HAK-İŞ İçin Önemli

Adıyaman’ın HAK-İŞ için önemli olduğunu ifade eden Genel Başkanımız Arslan,  “Adıyaman bizim için tabii ki özel bir yer. HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikamızın kurulduğu yer burası. Adıyaman gerçekten Anadolu'ya açılan kapıdır. Adıyaman gerçekten yaman ve kahraman bir şehirdir. Bu şehir uzun yıllardır bütün müdahalelere içeriden dışarıdan bütün manipülasyonlara rağmen devletinin, milletinin yanında saf tutmuş, yiğit insanların yaşadığı yerdir. Sizleri bu vesileyle bir kez daha kutlamak istiyorum” dedi.

Genel Başkanımız Arslan, 11 ilde hayatını kaybeden üyelerimiz ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diledi. Arslan, “Geceniz mübarek olsun. İnşallah bir daha böyle acıları rabbimiz bize yaşatmasın, acılarınızı anlıyoruz. Yararlarımızı beraber saracağız. Kaybettiklerimizi de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

HAK-İŞ Adıyaman İl Başkanımız Hasan Kılınç, Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Genel Başkanımızın talimatı ile bütün HAK-İŞ teşkilatının deprem bölgesinde seferber olduğunu vurgulayarak, HAK Arama ve Kurtarma Umut Timi’nin bölgedeki çalışmalarında birçok vatandaşı enkazdan canlı kurtardığının altını çizdi. Kılınç, Konfederasyonumuzun deprem bölgesindeki üyelerimize ve vatandaşlarımıza maddi ve manevi olarak destek olduğunu hatırlatarak, süreçte depremden etkilenen illerin daima yanında olan Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkürlerini iletti

Ak Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat, “HAK-İŞ Konfederasyonu ve Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan’a deprem sürecinde ve sonrasında göstermiş oldukları yoğun mücadele için teşekkür ediyoruz. HAK-İŞ her zaman devletinin ve milletinin yanında saf tutarak, tüm zorlu dönemlerde yardımını esirgemeden elinden gelenin en iyisini yapmak için çaba göstermiştir” dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun gerçekleştirmiş olduğu programın büyük anlam ifade ettiğini belirterek, insanların sadece fizyolojik olarak değil, psikolojik olarak da desteklenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Kılınç, Adıyaman Belediyesinde çalışan ve deprem dolayısıyla vefat eden personellerin yakınlarının belediyede istihdam edildiğini, bu uygulamanın Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade etti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, HAK-İŞ’in ve Hizmet-İş Sendikasının Adıyaman için öneminin büyük olduğunu ifade ederek, Hizmet-İş Sendikasının kuruluşunun Adıyaman’da gerçekleştirildiğini ifade etti. Mavi Marmara gemisinde bulunan ve İsrail askerleri tarafından şehit edilen Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Adıyaman Şubesi eski Denetleme Kurulu Üyesi ve Mavi Marmara Şehidimiz Fahri Yaldız’ı rahmetle anan Alkayış, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlara da Allah’tan rahmet diledi.

Programda, Psikolojik Danışman Öznur Akgümüş “ Yas&Travma ve Travma Sonrası Büyüme” konulu, Gamzegül Erilli “Psikolojik Sağlamlığın Devamlılığı ” Konululu sunumlarını yaptılar. Programın sonunda Davranış Bilimleri Uzmanı Umay Ceren Doğan da programın sonunda depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, programın kapanışını yaptı.

Program sonunda katılımcılara yönelik çekiliş düzenlenerek hediyeler dağıtıldı.

05 Şubat 2024 21:13, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu