MİRAÇ GECESİNDE, ŞEHİT ASKERLERİMİZİ, DEPREMDE KAYBETTİKLERİMİZİ VE FİLİSTİN ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA ANDIK

06 Şubat 2024 06:00, Haberler


MİRAÇ GECESİNDE, ŞEHİT ASKERLERİMİZİ, DEPREMDE KAYBETTİKLERİMİZİ VE FİLİSTİN ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA ANDIK


HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 6 Şubat depreminin birinci yıldönümü ve Miraç Kandili vesilesiyle vatan için canını veren kahraman askerlerimiz, Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybedenlerimiz ile Filistin’de şehit olan kardeşlerimiz için 6 Şubat 2024 tarihinde Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camiinde binlerce kişiye süt ve lokma dağıtımı gerçekleştirdik.

Programa, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Yönetim Kurulu üyeleri, sendikalarımızın Filistin ve Kudüs Komitesi üyeleri, genel merkez çalışanlarımız ve vatandaşlar katıldı.

“Tüm Şehitlerimiz İçin Buradayız”

HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, “Bugün 6 Şubat 2024. Önemli bir gün. Bugün Miraç Kandili aynı zamanda asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin birinci yıldönümü. Bu gece Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camiinde depremde hayatını kaybeden, Gazze’de şehit düşen Filistinli kardeşlerimiz ve sınır boylarında vatanımızı beklerken şehit düşen tüm askerlerimiz için buradayız. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

“Filistin’de Soykırım Yapılıyor”

Miraç gecesinde binlerce kişiye ikram edilen süt ve lokmaların, tüm şehitlerimizin, depremde ve Filistin’de hayatlarını kaybeden kardeşlerimizin ruhlarına ithaf edildiğini belirten Tanrıverdi, “Bu sene Miraç Kandilimizi ayrı bir üzüntü ile kutluyoruz. Peygamberimizin Miraca çıktığı yer Kudüs’tedir. Böylesi bir günde Mescid-i Aksa’da halen gözyaşları akmaktadır. Siyonist İsrail halen Filistin’de soykırıma devam ediyor. Çocuk, kadın, sivil, hastane, okul demeden bombalıyor. Arzu ediyoruz ki akan bu kan bir an önce durdurulsun, Mescid-i Aksa’nın gözyaşı dindirilsin” diye konuştu.

“Tüm Şehitlerimize Rahmet Diliyoruz”

HAK-İŞ olarak, ülkemizi korumak için şehit düşmüş kahraman askerlerimize, asrın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlere ve 75 yıldır Filistin’de devam eden soykırımda şehit düşen kardeşlerimize Rabbimizden rahmet, ailelerine sabır ve metanet diliyoruz.

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Şubat 2024 06:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu