DEPREMİN BİRİNCİ YILDÖNÜMÜNDE ŞEHİTLERİMİZİ MALATYA’DA ANDIK

06 Şubat 2024 06:45, Haberler


DEPREMİN BİRİNCİ YILDÖNÜMÜNDE ŞEHİTLERİMİZİ MALATYA’DA ANDIK

HAK-İŞ olarak, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremin birinci yıldönümünde şehitlerimizi, Malatya’da saat 04.17 de düzenlediğimiz programla andık. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın katılımıyla gerçekleştirilen anma toplantısına, Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, HAK-İŞ Malatya İl Başkanımız Mustafa Sengir, HAK-İŞ’e bağlı Sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Şube Başkanları, HAK-İŞ Bölge İl Başkanlarımız, üyelerimiz ile basın mensupları katıldı.

Program, deprem felaketinde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Yaralarımızı Birlikte Sarıyoruz

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 11 ilde hayatını kaybeden üyelerimiz ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar, yaralı kurtulanlara da acil şifalar diledi. Arslan, “Geceniz mübarek olsun. İnşallah bir daha böyle acıları rabbimiz bize yaşatmasın, acılarınızı anlıyoruz. Yararlarımızı beraber saracağız” dedi. Arslan, HAK-İŞ’in 6 Şubat depremlerinin gerçekleştiği ilk andan itibaren yürüttüğü faaliyetleri anımsatarak, HAK-İŞ’in deprem bölgesini unutmadığını, unutmayacağını ve unutturmayacağını söyledi. Arslan, “Bölgeyle bağımızı hiç koparmadık, bundan sonra da koparmayacağız. HAKİŞ olarak elimizi, vicdanımızı bölgeden asla çekmeyeceğiz” dedi.

Genel Başkanımız Arslan, 7 Ekinden bu yana Filistin’de bir katliam gerçekleştirildiğini, Filistinlilerin kendi topraklarında bir asırdan fazladır sürgün durumunda yaşadıklarını özgürlüklerinin ellerinden alındığını anımsatırken, Türkiye’nin de özellikle deprem döneminde büyük acılar yaşadığını ancak güçlü devletimiz sayesinde bütün acıların üstesinden gelindiğini söyledi. Arslan, “Elbette ki acılarımız var. Ama bütün bu acıları dindirecek bir devletimiz var. Bağımsız, özgür bir cumhuriyetimiz var ve bu topraklarda başımız dik olarak yaşıyoruz. Bunun ne kadar kıymetli olduğunu biz Filistinli kardeşlerimizi dinleyince görüyoruz” dedi. Arslan, HAK-İŞ’in “Ülkemizde bölgemizde ve küremizde, bütün mağdur ve mazlumların bizden alacağı var” anlayışıyla hareket ettiğini ve dünyanın neresinde olursa olsun mağdur ve mazlumların yanında olduğunu ifade etti. 

Psiko-Sosyal Destek Platformumuz Örnek Bir Proje

Hizmet-İş Sendikamız tarafından hayata geçirilen Psiko-Sosyal Destek Platformunun Türkiye’ye özgü yeni bir uygulama olduğunun altını çizen Arslan, “Bu uygulamamız uluslararası sendikal hareket tarafından da örnek gösterilen bir proje, binlerce kardeşimiz Ankara’daki psikologlarımızla online olarak bizzat temas kuruyor. Onların acılarını, travmalarını dindirmek için gece gündüz çalışan kardeşlerimiz var. Onlara da burada teşekkür ediyorum. Bunu daha da geliştireceğiz inşallah” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, depremde hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar, depremden yaralı kurtulanlara da acil şifalar diledi. HAK-İŞ olarak, depremin ilk anından itibaren bölge halkının ve depremden etkilenen üyelerimizin yardımına koştuklarını belirten Sert, “Genel Başkanımızın Başkanlığında üye sendikalarımızla birlikte milletimizin ve üyelerimizin yanında olduk. Hem maddi, hem manevi olarak yaralarımızı birlikte sarmaya çalıştık” dedi. 

HAK-İŞ Malatya İl Başkanımız Mustafa Sengir, depremde hayatını kaybeden canlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek, “Rabbimiz bir daha bizlere böyle acılar yaşatmasın” dedi. 

Programda Psiko-Sosyal Destek Platformu Koordinatörü Davranış Bilimleri Uzmanı Umay Ceren Doğan da depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Şubat 2024 06:45, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu