FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK BULUŞMAMIZA TÜM MANİSA HALKINI DAVET EDİYORUZ

20 Şubat 2024 12:56, Haberler


FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK BULUŞMAMIZA TÜM MANİSA HALKINI DAVET EDİYORUZ

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de katılımcıları arasında olduğu, “Filistin’e Destek Platformu” tarafından 23 Şubat 2024 tarihinde Manisa’da “Filistin’e Özgürlük İçin Manisa’da Buluşuyoruz” temasıyla gerçekleştirilecek olan program öncesinde Manisa sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştirdik.  Toplantıda, sivil toplum kuruluşları ve üyeleri başta olmak üzere tüm Manisa halkını toplantıya davet ettik.

Toplantıya; HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcımız, Hamdi Abdullah Koçoğlu, HAK-İŞ/Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Remzi Karataş ve HAK-İŞ Manisa İl Başkanımız Okan Polat, Manisa’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın İl Başkanları ve yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Gazze’de 7 Ekimden bu yana katil ve Siyonist İsrail devleti tarafından uluslararası hukuk kurallarının hiçe sayılarak Filistinlilere karşı katliam uygulandığını ifade eden Tanrıverdi, “İsrail 77 yıldır şiddetini arttıran bir şekilde işgale, ablukaya ve katliama devam ediyor. Gazze ve Filistin’de yaşanılanlara göz yummak mümkün değil. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Gazze’de İsrail tarafından gerçekleştirilen katliama sesimizi yükseltiyoruz” dedi.

Birleşmiş Milletlerin, Filistin’de 1947 yılında 118 sayılı kararla sınırları çizdiğini, ancak İsrail’in 77 yıldır BM kararlarına uymayarak, Filistin’de zulme devam ettiğini, Gazze’yi abluka altına aldığını belirterek, “Filistin halkı orada mağdur ve mazlum durumdadır. İsrail’in BM ve Lahey Adalet Divanı’nın kararlarına uygulaması gerekmektedir. Gazze’de 17 yıldır devam eden abluka son bulmalıdır” dedi.

77 Yıldır devam eden işgalin son bulması ve Gazze özelinde Filistin’in tamamında insani ihtiyaçların karşılanması için 7 Ekim’in bıçağın kemiğe dayandığı nokta olduğunu dile getiren Tanrıverdi, “Orada insanlar ilaç, gıda, temizlik vb. insani ihtiyaçlar yıllardır karşılanamıyor. Gazze’de 2,5 Milyon insan bir açık hava hapishanesinde yaşıyor. Dünyanın bu zülme karşı daha çok inisiyatif alması gerekiyor, 7 Ekim bu bağlamda bıçağın kemiğe dayandığı bir direniş noktasıdır” dedi.

Tanrıverdi, İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın düşmemesi adına sürekli kıyamda olunması gerektiğini belirterek, ülkemizin bu konuda büyük bir çaba gösterdiğini ifade etti. Tanrıverdi, “Türkiye bu konuda yönetimiyle ve halkıyla topyekun duyarlı bir durumdadır. Dünyada birçok ülke hükümeti İsrail’e destek olurken halkları İsrail’in zulmü son bulsun diye ayağa kalkıyor. Dünyada insanlık ayakta. Bu zulmün son bulması için çaba gösteriyor” dedi.

Filistin ve İsrail çatışması sona erdirilmez ise bölgede bir barıştan söz edilemeyeceğini ifade eden Tanrıverdi, tüm insanlığın bu noktada haklı olandan yana tavır koyacağını, orada yaşanılan soykırıma göz yummayacağına inandığını ifade etti.

Tanrıverdi, 23 Şubat tarihinde Saat 17.00’da Yunusemre Belediyesi Millet Çarşısı Konferans Salonu’nda “Filistin’e Özgürlük İçin Manisa’da Buluşuyoruz” temalı toplantıya Manisa’daki STK’ları ve Filistin sevdalısı halkı toplantımıza davet ederek, “İsrail’in zulmüne ve katliamına dur demek, Filistinli kardeşlerimizin özgürlüğüne kavuşması için sesimizi Manisa’dan yükseltmeye davet ediyoruz” dedi.

HAK-İŞ Manisa İl Başkanımız Okan Polat da bir selamlama konuşması yaptı. Polat, HAK-İŞ teşkilatının güçlü bir şekilde toplantıya katılarak, Filistin halkı ile dayanışmasını bir kez daha dile getireceğini belirterek, Manisa halkını toplantıya katılmaya davet etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Şubat 2024 12:56, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu