OATUU FİLİSTİN İLE DAYANIŞMA KONFERANSINA KATILDIK

07 Mayıs 2024 14:28, Haberler


OATUU FİLİSTİN İLE DAYANIŞMA KONFERANSINA KATILDIK

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, 07 Mayıs 2024 tarihinde Afrika Sendikalar Birliği (OATUU) tarafından düzenlenen “Filistinli Halkı İle Dayanışma Çevrimiçi Konferansı”na katıldı.

Gazze’de 7 Ekim 2023 tarihinden bu güne Siyonist işgalci İsrail tarafından, bir soykırım uygulandığı ifade eden Genel Başkan Yardımcımız Kayabaşı, Afrika sendikal hareketini bir araya getiren OATUU’nun, Filistin halkının haklarına saygı ve Gazze halkına yönelik soykırımı durdurulması amacıyla tertip ettiği konferansın önemine değinerek, OATUU’nun böyle bir sorumluluğu üstlenmesinden dolayı tebrik etti.

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Filistin halkı ile dayanışma içerisinde olduğunu her platformda dile getirerek yapılan her faaliyette tema olarak Filistin halkının yanında olduğunu güçlü bir şekilde gösterdiğini vurgulayan Kayabaşı, “Konfederasyonumuz Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği programın teması olarak bu yıl ‘Filistinli Kadınlarla Uluslararası Dayanışma Konferansı’ olarak gerçekleştirdik. 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününde de ‘Filistinli İşçilerle Dayanışma’ temasıyla gerçekleştirdik” dedi.

HAK-İŞ’in kurulduğu günden bu yana Filistin halkı ile dayanışma içerisinde olduğunu vurgulayan Kayabaşı, “Filistin halkının haklı direnişinin daima yanında olduğumuzu ve yanında olmaya devam edeceğini bir kez daha güçlü bir şekilde ifade etmek istiyorum. Bunun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gazze’de yaşanan insanlık dramına karşı HAK-İŞ ve bağlı tüm sendikalarımız Filistinlilerin yanında olma çabalarını en üst düzeye çıkararak ulusal düzeyde bir yardım kampanyası başlatmış ve yaklaşık 500 bin dolar toplamayı başarmıştır” dedi.

HAK-İŞ’in Türk Kızılay’ı ile birlikte hareket ederek Filistin’e yardım oluşturulması konusunda 5 Milyon liralık bağışta bulunduğunu hatırlatan Kayabaşı, yardım gemisinin Filistin’e ulaşarak dağıtımların gerçekleştirildiğini büyük bir mutluluk içerisinde ifade etti.

Yardım konusunda Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu’na (PGFTU) Batı Şeria'da mahsur kalan Gazze'li işçilere gıda temin etmek üzere 50 bin Dolar yardımda bulunulduğunu ayrıca bir hastanenin tadilatı içinde 25 bin Doların gönderildiğini kaydeden Kayabaşı, “HAK-İŞ olarak Filistinlilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Sizleri ve tüm uluslararası kuruluşları Filistin halkının yanında olmaya ve onları her şekilde desteklemeye davet ediyoruz. Özgür ve bağımsız bir Filistin ve savaşsız bir dünya için dua ediyoruz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Mayıs 2024 14:28, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu