ARSLAN, MISIRLI SENDİKACILARLA EĞİTİM PROGRAMINDA BİRARAYA GELDİ

14 Mayıs 2024 18:04, Haberler


ARSLAN, MISIRLI SENDİKACILARLA EĞİTİM PROGRAMINDA BİRARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamız ile Mısır Genel Kamu İşletmeleri İşçileri Sendikası arasında 14 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen eğitim programına katıldı. 

Eğitim Programına, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Mısır Genel Kamu İşletmeleri İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hesham Ahmed ile iki sendikanın yöneticileri ve uzmanları katıldı. Arslan, Hizmet-İŞ Sendikamız ile Mısır Genel Kamu İşletmeleri İşçileri Sendikası arasında 2013 yılında işbirliği anlaşmasının imzalandığını hatırlatarak, “HAK-İŞ olarak bağlı sendikalarımız ile değişik iş kollarında ikili işbirliği anlaşmalarımız var. İşbirliğimizi daha da ileri boyutlara taşıyarak, birçok projeyi hayata geçirebiliriz, karşılıklı eğitim çalışmaları gerçekleştirebiliriz. Tecrübelerimizden Mısırlı arkadaşlarımızın yararlanmasını sağlamalıyız” dedi.

Türkiye’de 200’den fazla sendika olduğunu belirten Arslan, “Sorumluluklarımızı yerine getirmeye, zorluklarla mücadele etmeye çalışıyoruz. Özellikle hala örgütleyeceğimiz, hala sendikalarımıza üye yapacağımız çok sayıda işçi var. Onların sendikalarımıza üyeliği için mücadele ediyoruz. Üyelerimizin var olan haklarını en ileriye taşımak için toplu sözleşmelerle onların imkanlarını artırmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Mısır’da da ETUF’a bağlı sendikalar, Mısır’ın en güçlü, en büyük, en etkin kuruluşlarıdır. ETUF’la yakın çalıştığımız için bunun farkındayız. Mısır Genel Kamu İşletmeleri İşçileri Sendikası’nın da ETUF’a bağlı bir sendika olduğu için önemli bir gücü ve imkanı var” diye konuştu.

“Filistin Konusu Temel Mücadele Alanlarımızdan Birisidir” 

HAK-İŞ’in kuruluşundan bu tarafa geçen 48 yılda, Filistin’in işgaline karşı mücadele ettiğini ifade eden Arslan, şunları kaydetti: “Bunu sadece sözle değil, eylemlerimizle de gerçekleştirdik. 2003 yılında Parlamentoya giden Hizmet-İş Sendikamızın kurucu Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi ilk kez Türkiye-Filistin parlamentolar arası dostluk grubunu kurdu. 1980 yılında, bundan 44 yıl önce Konya’da Türkiye’nin Filistin’le ilgili en büyük mitingini rahmetli Necmeddin Erbakan önderliğinde gerçekleştirilmişti. O mitingin adı Kudüs’ü Kurtarma Mitingiydi. 7 Ekim’den önce de Türkiye’de Filistin ve Kudüs konusundaki duyarlılığı artırmak için çok çeşitli çalışmalar yaptık. 2017 yılında Filistin ve Kudüs’e destek Sendikalar Birliği’ni kurduk. Konferanslar düzenledik. Aradan geçen 44 yılda gördük ki, Siyonist İsrail bütün çıplaklığıyla niyetini, hedefini ortaya koymuş durumda. Onun için HAK-İŞ olarak ve Hizmet-İş olarak Filistin konusu temel mücadele alanlarımızdan birisidir.”

“Türkiye’nin Attığı Çok Önemli Adımlar Var Ama Daha Fazlasını İstiyoruz”

Filistin’de bütün dünyanın gözleri önünde bir soykırım yaşandığını ifade eden ve bu konuda sessiz kalınmasını eleştiren Arslan, ‘İsrail’e dokunmayan zihniyeti lanetliyoruz. Bu utanç verici bir durum. Türkiye’nin attığı çok önemli adımlar var. Ama daha fazlasını istiyoruz” dedi. Dünyanın gözü önünde bir katliam ve soykırım yaşandığını ifade eden Arslan, “On beş binden fazla çocuk öldürüldü, kadınlar öldürüldü. Onun için İslam dünyasında yer alan sivil toplum örgütleri olarak sendikalar olarak sorumluluktan kaçamayız, hepimiz sorumluyuz” dedi. HAK-İŞ’in şu ana kadar Gazze’ye yönelik yardımlarının 15 milyon TL’ye ulaştığını ifade eden Arslan, “Bu yardımların yarısına yakınını çok şükür Gazze’ye ulaştırabildik. Ama daha çoğuna ihtiyaç var. Orada insanlar ekmek, su gibi temel ihtiyaçlardan mahrum” diye konuştu.

“Mısır’daki İşçi Sendikaları Filistin’in Yanında”

Mısır Genel Kamu İşletmeleri İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hesham Ahmed da yaptığı konuşmada, Türkiye’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Sendika olarak dört sektörde faaliyet sürdürmekteyiz ve yarım milyona yakın üyemiz var. Türkiye’deki bütün işçi sendikaları ve Mısır’daki işçi sendikaları Filistin’in yanında. Siyonist İsrail’in yaptığı soykırımı kınıyoruz” dedi.

Program, selamlama konuşmaları ve eğitim ile devam etti. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Mayıs 2024 18:04, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu