ARSLAN’DAN KKTC BAŞBAŞKANI ÜSTEL’E ZİYARET

24 Mayıs 2024 15:04, Haberler


ARSLAN’DAN KKTC BAŞBAŞKANI ÜSTEL’E ZİYARET

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Başkanlığındaki HAK-İŞ Yönetim Kurulumuz, 24 Mayıs 2024 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel ile bir araya geldi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Halil Çukutli, Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut ve KKTC Kamu-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Metin Atan ve Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun KKTC Temsilciliğinin açılışı ve Başkanlar Kurulu Toplantısı dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunduklarını belirterek, KKTC Kamu-Sen Sendikamızın konfederasyonumuza bağlı en önemli sendikalardan biri olduğunu vurguladı. KKTC Kamu-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Arslan, “Kamu-Sen ve HAK-İŞ arasındaki ilişkiler konfederasyon, sendika ilişkisinden öte bir kardeşlik ilişkisi var. Türkiye Kuzey Kıbrıs ilişkilerini iki devlet ilişkisinden öte sivil toplum ilişkisi ile de güçlendirmemiz gerekiyor. Kıbrıs’ta olan her şey bizi ilgilendiriyor. Bu bizim sorumluluğumuz. HAK-İŞ olarak 35 yıldır Kıbrıs ve Kamu-Sen arasındaki köklü ilişkiler kurulduğunu ve devam edeceğini dile getirdi.

Arslan, Kıbrıs’ın stratejik olarak önemini belirterek, Kıbrıs’ta yaşayan Türklerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel, HAK-İŞ’in Kıbrıs için yaptıklarını önemsediklerini belirterek, “Özellikle sivil toplum ilişkilerinin çok daha üst düzeyde olması lazım ki o bağlar iyice güçlensin. Bu bağları daha çok perçinlememiz gerekiyor” dedi.

Üstel “Sizi ülkemizde görmekten memnuniyet duyuyor ve HAK-İŞ ve Kıbrıs arasındaki iyi ilişkilerin devamının geleceğine inanıyorum” diyerek Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Ziyaret, hediyeleşme ve toplu fotoğraf ile sona erdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Mayıs 2024 15:04, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu