ARSLAN'DAN AVRUPA'YA AYRIMCILIK ELEŞTİRİSİ

19 Haziran 2024 14:17, Haberler


ARSLAN'DAN AVRUPA'YA AYRIMCILIK ELEŞTİRİSİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 47 ülkeden 217 Sendika ve 8 milyon çalışanı temsil eden Avrupa Kamu Hizmetleri Federasyonu’nun (EPSU) 11. Kongresine katıldı. 

‘Kamu Hizmetleri Zamanı’ teması ile 18- 20 Haziran tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleştirilen kongreye Arslan’ın yanı sıra; Hizmet-İş Sendikamızın Uluslararası Daire Başkanı Hamide Yüsra Erilli Kurumlu, Uluslararası Daire Uzmanı Burhan Yıldız, Hukuk Müşaviri Av. Osman Sarı ile birçok ülkeden 600 sendikacı katıldı. 

EPSU Kongresi’nin ilk gününde EPSU Eylem Planı A Bölümü’nde yer alan ‘Barış, Demokrasi, Eşitlik, Haklar ve Özgürlükleri Koruma’ konularında söz alarak bir konuşma gerçekleştirdi. 

Arslan konuşmasında, EPSU’nun misyonu ve vizyonuna verdiğimiz önemi vurgulayarak son zamanlarda Avrupa’da yaşanan anti demokratik uygulamaların altını çizdi. 

Avrupa’da birçok ülkede sıklıkla özgürlüğün demokrasinin altın standardı olarak görülse de, son zamanlarda uygulamaya konulan politikaların savunulan temel ilkelere ters düştüğünü ifade etti. 

Avrupa’nın göçmenler ve mülteciler konusunda bir iki yüzlü politikalar izlendiğini söyleyen Arslan, birçok Avrupa ülkesinin sığınmacıları tamamen reddetmeye yönelik adımlar atarak, fiziki ve yasal engeller oluşturduğunu, derisinin ve saçının rengi daha esmer olduğu için göçmenlerin istenmediği fakat göçmenler sarı saçlı mavi gözlü olunca farklı bir muamele yapıldığını ifade etti. 

Arslan, son zamanlarda aşırı sağcı partilerin büyük güç kazanmaya başladığını, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobi’nin yaygınlaşmaya başladığını, Avrupa’nın değerlerinden her geçen gün daha da uzaklaşıldığını söyledi. 

Demokratik toplumların temel taşlarından biri olan basın özgürlüğünün tehdit altında olduğunu söyleyen Genel Başkanımız Arslan, Avrupa Yayın Birliği’nin İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen Eurovizyon öncesinde izleyicilere Filistin bayrakları, sembolleri veya çantaları getirmemeleri uyarısı yapmasını ifade özgürlüğüne ters uygulamalar olduğunu kaydetti. 

Aynı şekilde Avrupa’nın birçok ülkesinde Filistin’e destek mitinglerinin yasaklandığını, Filistin bayrağı açmanın suç sayıldığını, ‘Denizden Nehire Filistin’e Özgürlük’ sloganının antisemitizm olarak görüldüğünü, başta Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen olmak üzere birçok Avrupa Hükümet başkanlarının katil Netenyahu’ya koşarak destek vermeye gittiğini fakat soykırım gören Filistinliler için sessiz kaldıklarını sert bir şekilde eleştirdi. 

Arslan Avrupa’lı Sendikacıları, Avrupa’nın değerlerine sahip çıkmaya, istenilen hayal edilen Avrupa için daha çok ses çıkarmaya, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı, İslamofobi ile daha sert mücadele etmeye davet etti. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Haziran 2024 14:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu