ARSLAN, EPSU’NUN FİLİSTİN KARARI ÜZERİNE KONUŞTU

19 Haziran 2024 14:28, Haberler


ARSLAN, EPSU’NUN FİLİSTİN KARARI ÜZERİNE KONUŞTU

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleştirilen EPSU’nun 11. Kongresi’nde, Filistin’de yaşanan katliamı ‘Filistin ve İsrail Çatışması’ şeklinde kaleme alan EPSU Sekreterya, İcra Kurulu ve Kongre Kararlar Komitesi’nin karar metnini eleştirmek için söz aldı. 

Arslan konuşmasında, karar metninde katılmadıkları unsurların altını çizdi. 

Gazze’de İsrail tarafından bir soykırım yapıldığı söyleyen Arslan, derhal ateşkes ilan edilmesini, Katil Netenyahu’nun uluslararası ceza mahkemesinde yargılanarak cezalandırılmasını, Gazze üzerindeki ambargo ve ablukanın derhal kaldırılmasını ve başkenti Kudüs olan Bağımsız Filistin’in kurulması gerektiğini belirtti.

Tüm Uluslararası sendikal camiayı İsrail’in katliamlarına destek veren şirketleri boykot etmeye davet eden Arslan, Filistin’e insani yardım gönderilmesi konusunda da daha fazla inisiyatif alınması çağrısında bulundu.

HAK-İŞ’in bugüne dek Filistin’e yaklaşık 600 bin dolar bir bağış toplandığını belirten Arslan, toplanan yardımların bir kısmının Batı Şeria’da bulunan PGFTU Konfederasyonuna yardım olarak verildiğini, bir kısmının da Kızılay aracılığıyla Gazze’de yardım bekleyenlere direkt ulaştırıldığını belirtti. 

Arslan, 8 Milyon çalışanı temsil eden EPSU’nun da daha somut adımlar atarak, Filistin’e daha fazla bağış yapması çağrısında bulundu. 


 







.





HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Haziran 2024 14:28, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu