BAKAN YARDIMCILARINDAN KARDEMİR’E ZİYARET

24 Şubat 2014 14:00, Haberler


BAKAN YARDIMCILARINDAN KARDEMİR’E ZİYARET

 

Karabük’te bulunan Bakan Yardımcıları, 22 Şubat 2014 tarihinde KARDEMİR’i ziyaret etti. Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile Çelik İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri Muharrem Şahin, Recep Akyel ve Şube Başkanı Ulvi Üngören ile KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Muttullah Yolbulan ve KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel tarafından karşılanan bakan yardımcıları, merkez yemekhanesinde işçilerle yemek yedi.

 

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, eski Kalkınma Bakan Yardımcısı ve Ak Parti Karabük Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan'a destek vermek amacıyla Karabük’te bir dizi temaslarda bulundu.

 

Bakan Yardımcıları bu temasları çerçevesinde KARDEMİR’i de ziyaret ederek KARDEMİR’de bulunan Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Muttullah Yolbulan, KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel ve işçilerle bir araya geldi.

 

Genel Başkanımız Arslan da KARDEMİR işçisine ve KARDEMİR'e verdikleri desteklerden dolayı bakan yardımcılarına teşekkür etti.

 

Kalkınma eski Bakan Yardımcısı ve Ak Parti Karabük Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Agah Kafkas birer konuşma yaptı. Mehmet Ceylan, konuşmasında daha önce devletin değişik kademelerindeki tecrübelerinden de yararlanarak Karabük’e belediye başkanı olarak hizmet etmek istediğini söyledi.

 

Bakan Yardımcıları adına konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise “KARDEMİR’in yaşıyor ve yaşatılıyor olmasının, gelişmesinin Karabük’ün gelişmesine çok ciddi katkıları olduğunu görüyoruz. Cumhuriyetle doğmuş bir kent, KARDEMİR ortadan kaldırılarak neredeyse Karabük'ün makûs talihi gidiyordu. O dönemlerde ben HAK-İŞ Konfederasyonu'ndaydım, çok ciddi mücadeleler verdik. Bugün artık KARDEMİR dünya şirketi haline geldi, sektörümüzün Türkiye’nin marka değerine katkı veren şirket haline geldi" dedi.

 

Kafkas, Türkiye'nin dibe vurduğu dönemlerde KARDEMİR'in de çok kötü günler geçirdiğini, göreve geldiklerinde mücadelelerle 20 milyon liralık katkı ve borçlarının yapılanmasıyla KARDEMİR'i kurtardıklarını söyledi. Kafkas, "Dün bir adım ray döşeyemiyordu Türkiye, bugün artık rayını kendisi üreten ülke oldu. KARDEMİR Karabük'ün marka değerinin ötesinde Türkiye'nin marka değerine katkı vermiştir. Dünyada ray üreten kaç tane Demir Çelik tesisi vardır? KARDEMİR, bugün ray üretmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

 

Bakan yardımcıları, daha sonra KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel’den brifing aldı.

 

GENEL BAŞKAN TEMSİLCİLERLE BULUŞTU

 

Bakan Yardımcılarının ziyaretinin ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile Çelik İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri Muharrem Şahin, Recep Akyel ve Şube Başkanı Ulvi Üngören, fabrika içinde bulunan Çelik-İş Sendikası temsilciliğini ziyaret ederek 50 civarındaki işçi temsilcisiyle biraraya gelerek görüşmelerde bulundu.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Şubat 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu