KILIÇDAROĞLU’NDAN HAK-İŞ’E ZİYARET

04 Haziran 2014 14:00, Haberler


KILIÇDAROĞLU’NDAN HAK-İŞ’E  ZİYARET

 

Cumhuriyetçi Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet 4 Haziran 2014 tarihinde HAK-İŞ' ziyaret etti. Ziyarete, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Settar Aslan, A.Cengiz Gül, Mehmet Şahin ve Mustafa Toruntay ile Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız katıldı.

Genel Başkanımız Arslan ve Kılıçdaroğlu görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

 

Genel Başkanımız Arslan, Kılıçdaroğlu’nun HAK-İŞ'i ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Arslan, “Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili sayın başkanın ziyaret programı içerisinde bizimle de bu konuyu istişare etmesi, bizim görüşlerimize başvurması ve bizi ziyaret etmesini önemli görüyorum. Bundan dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesini desteklediklerini belirten Arslan, “Anayasa referandumunda biliyorsunuz 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi krize dönüşünce Parlamentoda, Cumhurbaşkanlığı seçimi imkânsız hale gelince bir anayasa değişikliği yapılmıştır. Bu anayasa değişikliğine HAK-İŞ desteklemiştir. Daha sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından referanduma götürülen anayasa değişikliğine de HAK-İŞ destek olmuştur. O değişiğin önemli bir maddesi Cumhurbaşkanını halkın seçmesi hususuydu, o nedenle biz halkın seçeceği Cumhurbaşkanını önemli, anlamlı buluyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Konfederasyon olarak Cumhurbaşkanlığı seçilme yeteneğine ve şartlarına haiz, Kılıçdaroğlu’da dâhil olmak üzere herkesin Cumhurbaşkanlığı adayı olmasının, gerçekten haklı olduğunu ve bunu kamuoyunun da anlayışla karşılayacağını düşündüğünü ifade eden Arslan, “Cumhurbaşkanı adayları ortaya çıktıktan sonra, kamuoyuna kendi görüşlerini, kendi programlarını, kendi hedeflerini ortaya koyduktan sonra Konfederasyonumuz Cumhurbaşkanlığı konusundaki tercihini değerlendirmesini yapacaktır. Şu anda yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı konusundaki değerlendirmelerimiz sadece genel değerlendirme olarak yapabileceğimiz değerlendirmelerdir” dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nde demokrasimizin eksikleri ve sorunları olmasına rağmen seçimler gibi demokrasinin en temel göstergelerinden birisi olan hususu başarılı bir şekilde gerçekleştiren bir Türkiye’nin var olduğunun altını çizen Arslan, “Bence bu konu demokrasimiz için de çok önemli umarım Cumhurbaşkanlığı seçimini de aynı olgunluk içerisinde başarırız. Toplumun sağduyusuna güveniyoruz. Bu toplum hakikaten her dönem, her seçim sağduyusunu basiretini ortaya koymuştur. Zaman zaman seçim sonuçları hoşumuza gitmese de, zaman zaman istediğimiz olmasa da, Türkiye toplumunun bu konuda ne kadar deneyimli, ne kadar sağduyulu, ne kadar öngörülü olduğunu görmekten dolayı da mutluyuz” dedi.

 

Yalova’da yapılan 1 Haziran seçimlerinden dolayı Kılıçdaroğlunu tebrik eden Arslan, “1 Haziran seçimleri de aslında bize bu olgunluğu göstermiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de ben bu olgunluk içerisinde geçekleştirileceğini, Türkiye toplumunun başarılı bir seçimle sandığa giderek kendi tercihlerini, kendi Cumhurbaşkanını seçeceğini kuşkumuz yok. Zaten Cumhurbaşkanı da %51'in isteği ile seçilecektir” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemiz için demokrasimiz için hayırlar getirmesini temenni eden Arslan, Kılıçdaroğlu’ na da bu konuda başarılar temenni etti.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, genel başkan olduktan sonra ilk kez HAK-İŞ’i ziyaret ettiğini belirterek, “Arkadaşlarla beraber ve HAK-İŞ’te olmaktan da mutluyum” dedi.

Cumhurbaşkanı’nı halk seçeceği için konunun çok önemli olduğunu Cumhuriyet Halk Partisi olarak cepheleşme anlayışı içerisinde olmadıklarını, büyük bir toplumsal uzlaşmayı sağlamak istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Cepheleşme anlayışı içinde cumhurbaşkanlığının belirlenmesi doğru bir tavır değildir. Eğer bir toplumsal uzlaşma sağlayacaksak toplumun her kesimi ile sıcak ve yakın bir diyalog kurmak ve onların düşüncelerini almak zorundayız. HAK-İŞ Konfederasyonuna, diğer sendikalara, sivil toplum örgütlerine, meslek kuruluşlarına gidişimizin nedeni de budur. Büyük bir toplumsal uzlaşmayı sağlamak halkın önüne çıkaracağımız Cumhurbaşkanı adaylarının seçildikten sonra herkesin 'evet bu benim Cumhurbaşkanım olabilir' diyeceği aday çıkarmak istiyoruz. Toplumsal uzlaşmadan aradığımız budur” dedi.

Seçimlerden önce HAK-İŞ’in sendikacılık anlayışını beğenmediğini yönünde bazı değerlendirmelerinin olduğunu ve HAK-İŞ camiası tarafından oldukça sert bulunan ifadeleri olduğunun hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Zaman zaman HAK-İŞ’i de Türk-İş’i de eleştirdiğim olmuştur. HAK-İŞ’in Genel Kurulu’na katılmadım, katılsaydım orada da yapacaktım” dedi. Türk-İş’in Genel Kurulu’na katıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Türk-İş’e yönelik yaptığım eleştirileri orada da yaptım. Ama şunu söyledim; “Ben sizdenim, sizin ailenizin bir parçasıyım, ben işçinin haklarını savunurum” dolayısıyla benim eleştirilerimi aileden yapılmış bir eleştiri olarak kabul edin” dedi.

Genel Başkanımıza da aynı samimiyetle düşüncelerini aktardığının altını çizen Kılıçdaroğlu, sendikacılık hareketinin güçlenmesini savunan tek parti olduklarını örgütlü toplumdan yana tutum izlediklerini belirtti.

 

HAK-İŞ’i eleştirdiği için HAK-İŞ’e gitmeyeceğiz diye bir şey yok diyen Kılıçdaroğlu, “Sayın başkan benim eleştirilerim üzerine diğer sivil toplum örgütleriyle beraber genel merkeze geldiklerinde düşüncelerini bana aktardılar, yine az önce aşağıda düşüncelerimizi birbirimize aktardık” dedi.

 

Konuşmaların Ardından Genel Başkanımız Arslan Kılıçdaroğluna HAK-İŞ'in Taşeron İşçi Gerçeği" raporunu sundu ve HAK-İş armalı bir vazo hediye etti.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Haziran 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu